Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed

Fredag 26. juni 2020 kl. 13:23

Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
Indlæg af:
Henrik Friis
Ringstedvej 59A, 4690 Haslev
Medlem af Byrådet for
Socialistisk Folkeparti


Igennem flere år har endnu et sti- og tunnelanlæg under jernbanen i Karise været en del af Faxe Kommunes anlægsplan. I øvrigt sammen med en mængde andre projekter, hvor vi naturligvis i Byrådet løbende må prioritere, hvad der er vigtigst, og hvad vi har råd til.

SF har intet imod tunnelprojektet. Vi vil altid gerne forbedre trafiksikkerheden - ikke mindst for vores børn og svage trafikanter. Jeg har selv boet i Karise og kender til problemet.

Men her er timing og proces helt gal.

Projektet er blevet mange millioner dyrere end forudsat, men alligevel skulle det i dag forceres gennem den politiske sagsbehandling med en væsentlig tillægsbevilling.

Møde i Teknik/miljø kl. 8.00, Økonomiudvalget kl. 11.00 og Byrådet kl. 11.30. Det kunne måske være rimeligt, hvis det var et enigt byråd, men det var det så langt fra. Afgørelserne blev 4-3 i de to første udvalg og sluttelig 13-11 i Byrådet.

Flertalsgruppen pressede altså det her igennem. Selvom vi pt. sidder lidt akavet i byrådssalen, fornemmede jeg, at der var flere medlemmer fra flertalsgruppens partier, som rejste sig lidt langsomt.

Forståeligt, for det her er ikke en ordentlig form for demokrati. Nuvel ingen ynk; flertallet har altid ret - måske ???

For vi er jo som bekendt i en situation, hvor der er lige nu stor usikkerhed om Østbanens fremtid.

Her skal I ikke være i tvivl. SF kæmper for Østbanens bevarelse - ikke mindst gennem vores trafikordfører i Folketinget, Anne Valentina Berthelsen, der gør en utrættelig indsats.

Det lykkes forhåbentlig med at få bevilling gennem region/stat til den nødvendige skinneomlægning. Så vil det jo være ganske klogt at sammentænke tunnelprojektet med udskiftningen af skinnerne.

Går det derimod, som vi ikke ønsker, at jernbanen bliver nedlagt, så vil det da være dybt godnat, at Faxe Kommune har anlagt en voldsom dyr tunnel under en til den tid ikke eksisterende jernbane.

Derfor anbefalede SF, at vi afventede at finde midlerne til de kommende budgetforhandlinger og fik samstemt projektet med udviklingen omkring Østbanen.

Nu er formanden for teknik/miljø, Eli Jacobi Nielsen fra Dansk Folkeparti som bekendt bosiddende i Karise.

Efter en lang dag med budgetseminar nyder jeg denne fremragende sommeraften og reflekterer lidt eftertænksomt over begrebet magtfuldkommenhed.
© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version