Forkælelse med vin og smukke smykker

Mandag 13. maj 2019 kl. 11:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forkælelse med vin og smukke smykker
Man kan designe sine egne øreringe i weekenden

Hesede Hovedgård: I St. Bededags-weekenden, fra 17. -21. maj har Kit Kjølhede og Claus Krüger på Hesede Hovedgård inviteret spændende gæster til at forkæle sanserne hos alle dem, der kigger forbi.

Alle tre dage mellem klokken 12.00 og 16.00 kan man således besøge Hesede Hovedgård og lade sig forføre af smagfulde vine, smukke smykker og spændende kunst.

Nøje udvalgte vine
Vinene står én af husets tre vin-leverandører for, nemlig Piccolo Enoteca Italiana. Bag det eksotiske navn står den pæredanske Asger Halkier, som har boet i Italien i mange år. Han forelskede sig ikke blot i en italiensk kvinde, men også i italienske vine. Især vine, der er lavet på specielle druer. Italien er kendt for at have over tusind forskellige druer. De vine, vi kender i Danmark, er som regel lavet på nogle få af de store druer. Men Asger har specialiseret sig i at finde fantastiske vine, som der ikke produceres særligt mange af. Med til Hesede Hovedgård har han denne gang de såkaldte Parma-vine fra Parma-området.

- Der er udviklet en tør mousserende hvidvin, der passer perfekt til parmaskinke, fortæller Claus Krüger fra Hesede Hovedgård og fortsætter: Når man har smagt den kombination, kan man kun ærgre sig over, at man ikke har hørt om det noget før.

Claus Krüger har nøje udvalgt Hesede Hovedgårds vinøse samarbejdspartnere og også lige præcis de flasker, der er fundet værdige til husets kælder. I St. Bededagene vil være mulighed for at smage og købe vinene til gode priser. Vil man have alle historierne og alle detaljerne om vinene direkte fra Asger Halkier selv, skal man komme om fredagen.

Design dine egne øreringe
Smykkerne kommer hele vejen fra Los Angeles. Og dog. Smykkedesigner Susan Ankersen har boet i USA siden 1990, men er vokset op i Vestjylland - og derfor lægger hun jævnligt vejen forbi Danmark. Kit Kjølhede har kendt Susan Ankersen siden barndommen, og hun har derfor kunnet lokke den dygtige smykkedesigner til Hesede Hovedgård alle tre dage. Susan Ankersen bruger kun ægte materialer i sine smykker, dvs. guld, sølv og halvædelsten som for eksempel månesten, rosenkvarts, turmalin og mange andre.

I weekenden kan man omme og designe sine egne små kreoler-øreringe: Man vælger lige præcis de perler, man bedst kan lide til enten sølv eller guld, og så vil Susan Ankersen forarbejde dit smykke på stedet.

Anerkendt billedkunstner
Den første eksterne kunstner på væggene på Hesede Hovedgård bliver den anerkendte billedkunstner Jan Wessel. Jan Wessel har et hav af udstillinger bag sig i både ind- og udland. I Jans kunstneriske univers mødes det fabulerende med det maleriske, det legende med det eftertænksomme og det uhøjtidelige med det dramatiske.

Han har en udpræget sans for det dekorative og grafiske, men han stikker også dybere og fortæller historier, der kan være både tvetydige og poetiske.
Til Hesede Hovedgård medbringer Jan Wessel både olie på lærred, tempera på papir, monotypier, print og sine unikke, populære lyskasser, der blandt er købt af Rowan Atkinson, bedre kendt som Mr. Bean. Jan Wessel kommer med omkring 35 værker, så der bliver meget at opleve.

Derudover vil den lille kunstnerbutik være åbent som sædvanlig og byde på kunst, kunstnerartikler og ting, der gør dig glad. Der er gratis entré.


© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sætter ord på billeder
- Kasper og Simon nåede målet: roede over Atlanterhavet NU MED VIDEO
- C.F. Tietgens kalkbrud
- Skye Consort & Emma Björling i Haslev Folk Club
- Lars DK Band gæster B&W Café
- Micke fra Faxe skal til DM i Skills
- Nak & Æd-Jørgen i Karise
- Kom tæt på verdens vigtigste fossil
- Ny direktør for Bygma Haslev
- Mirco Reimer-Elster fortæller om USA
- Tre højskoledage om Ukraine
- Livet er en gåde...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst