Anne og Lille Kaj fra Faxe skal til VM i Tyskland

Mandag 28. juli 2014 kl. 14:53

Anne og Lille Kaj fra Faxe skal til VM i Tyskland
Anne Troensegaard og "Lille Kaj"

At holde sig på toppen som idrætsmand er én sag, men også at holde sin hest på toppen er noget helt andet og meget sværere.

Men det kan lade sig gøre. Det er Anne Troensegaard fra Faxe Køre- og Rideforening et godt eksempel på. Og nu har hun netop kvalificeret sig til Verdensmesterskabet for 5-6 års heste sammen med Litvinenko - eller „Lille Kay“ som han hedder til daglig. Verdensmesterskabet afholdes i den tyske by Verden den 6. til 10. august.

Er man et ganske almindeligt menneske, fra et ganske almindeligt hjem og med en uddannelse som sygeplejerske, skal der kæmpes med næb og klør for at holde sig på toppen. Det er jo ikke billigt...

Anne Troensegaard er ikke kommet sovende til sin succes, men hun har til gengæld haft stor opbakning, rent tids- og energimæssigt, fra en masse gode hestevenner og veninder. Og ikke mindst hendes kæreste Ingvar.

Som barn var Anne en flittig ponyrytter og vandt blandt andet sølv til DM, blev Nordisk mester, var med til at vinde sølv for hold og blev selv nr. 8 ved EM.
Som voksen erar Anne blevet Nordisk Mester i 2009 og 2010. Ud over, det blev Anne og VM holdet nr. 5 i Kentucky.

Altsammen vundet på trakeneren „Seduc” som hun desværre måtte sige farvel til efter et længeere skadesforløb. Han blev 17 år og måtte herfra i april 2013.
Anne havde tilbage i 2009 taget, den for hende ret svære, men nødvendige beslutning, at kvitte den sikre indkomst fra sit sygeplejerskejob.

- Jeg ville jo ridning og undervisning 100%, men når man arbejder på fuldtid, så er der alt for få timer i døgnet til at træne og undervise. Heldigvis bakkede min søde kæreste mig 100% op. Uden ham havde det slet ikke været muligt, siger Anne Troensegaard.

Hun har gennem alle årerne redet mange heste for både andre ryttere og for en god håndfuld avlere. Blandt andet Trakeneravlerne Peter Christensen og Kaj Olesen. Kajs datter, Annette Olesen fik for 5 år siden et dejligt hingsteføl „Litvinenko Sjælstofte” og Kaj Olesen spottede omgående, at her havde man et rigtig godt hingsteemne.

Men som tiden gik, viste det sig, at den ene testikel ikke ville falde ned. Det betød et nej til at blive kåret som hingst, og resultatet blev at Litvinenko blev kastreret.
I sommeren 2013 fik Anne så Litvinenko i ridning. Han var nu blevet 4 år og det blev starten på et godt samarbejde mellem „Lille Kaj” og Anne.

Anne red sig i finalen i Dansk Varmblods 4 års Championat i 2013 og her i 2014 vandt hun 5 års kvalifikationsrunden i Trakehneravlsforbundets unghestechampionat. De sidste 3 måneder, har Anne, som nu ejer „Lille Kaj”, stilet mod at blive udtaget til VM for 5-6 årige heste. Og det lykkedes altså.

Efter hjemkomsten til Danmark, hvor Anne blev behørigt fejret på Faxe Ridecenter i Ebbeskov stod den på afslapning og skovture et par dage.

- Det er jo levende væsener vi har med at gøre, de vil også gerne se andet end et ridehus indvendigt fra. Vemmetoftes skove, omkring Faxe Ridecenter, er det perfekte sted at få en hest til at falde ned og træne på en fornuftig måde, slutter Anne Troensegaard.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.