Designinteresserede på Høsten Trædrejeri

Onsdag 5. marts 2014 kl. 14:11

Designinteresserede på Høsten Trædrejeri
Designinteresserede på Høsten Trædrejeri
Torsdag den 27. februar havde Haslevegnen besøg af en minibusfuld designinteresserede Københavnere, der var blevet inviteret til at se byens trædrejeri - Høsten Trædrejeri, hvor designvirksomheden Architectmades Bird og Owl bliver drejet af ejeren Finn.

høsten En kold og klar torsdag eftermiddag kører en minibus ind i Haslev. Inde i bussen sidder en flok forventningsfulde bloggere, en enkelt journalist fra et boligmagasin og nogle medarbejdere i en designvirksomhed og spejder ud over markerne og de flade parcelhuskvarterer. De søger en fabrik af en art, og bliver efter en lille detour, sat af ved et familiedrevet foretagende, der producerer den nyligt lancerede træfigur Owl.

Owl er designet af dyrlægen Paul Anker i 1960, og udsprang af hans fascination af uglen som et tænksomt væsen. Hans glæde ved at arbejde med træ, udmøntede sig til en hobby-hjemmeproduktion af de første ugler. Langsomt steg efterspørgslen, men i slutningen af 1970´erne gik produktionen i stå, da den daværende producent gik konkurs. Siden 2011 har Architectmade arbejdet med at få den relanceret, og en ny Owl stod klar i januar 2014. Den er lavet i dansk eg.

På Høsten trædrejeri larmer maskinerne derudaf og tager ikke notits af de udefrakommende gæster, men de har også travlt, da der allerede er stor efterspørgsel på de nye ugler. Under selve produktionen af Owl gennemgår den mange arbejdsprocesser og håndværksmæssig forarbejdning. Altså fra rå træklods, bliver krop og hoved drejet inden hovedet får tilsat øjne ogsat sammen med en magnet. Da arbejdsgangen endnu er ny, har Finn og de øvrige medarbejdere endnu ikke en fast rutine.

Om Høsten Trædrejeri og Architectmade
Høsten Trædrejeri blev etableret i 1947, og har siden starten beskæftigetsig med drejearbejde i træ, og har gennem årende fungeret som underleverandør til møbel- og byggeindustrien. Udover renovering af søjler, mæglere og balustre, er trædrejeriet travlt beskæftiget med at producere designprodukter, der bliver solgt i velrenommerede design- og boligtilbehørsbutikker verden over.

Den danske virksomhed Architectmade har specialiseret sig i at producere og markedsføre arkitekttegnede interiørprodukter fra 1950'erne og 60'erne. Arkitekterne har formået at skabe enkle og gennemførte designs, hvor form og æstetik er i højsæde. Produkterne fremstilles efter de højeste håndværksmæssige krav, og forhandles gennem førende designbutikker verden rundt.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.