Unge musikalske ildsjæle laver egen musik

Tirsdag 4. februar 2014 kl. 14:15

Unge musikalske ildsjæle laver egen musik
Projektet Rum!Klang er for de musikskoleelever, der bare ikke kan lade musikken være. Det løber af stablen i hele 2014 og sætter fokus på den skabende proces.

I løbet af de næste 10 måneder vil mellem 140 og 160 musikskoleelever fra alle hjørner af Region Sjælland udforske musikkens verden på måder, de måske ikke er så vant til. Hvor musikundervisning ofte handler at om fortolke musik, andre har skrevet, er det her elevernes egen musik, det handler om. Fra Faxe musikskole deltager 13 elever.

– Eleverne er i alderen 12-19 år, og alle er de unge mennesker, der har spillet i mindst et par år og brænder for musikken, fortæller Thomas Hedegaard fra Faxe Musikskole, en af de to koordinatorer, der binder de mange ender i projekt Rum!Klang sammen.

– I løbet af workshops på tre projektlørdage og en sommer-camp vil eleverne få inspiration til selv at lave deres egen musik, og de vil i samarbejde med professionelle musikere og undervisere kunne finpudse den og høre den blive spillet.

Rum!Klang er finansieret via en bevilling fra Statens Kunstfond. Bag projektet står alle musikskolerne i Region Sjælland, og det er første gang, denne kreds af musikskoler har samarbejdet om et så stort projekt, hvor den skabende proces er i fokus.

– Der har været en helt fantastisk interesse for at være med i projektet, fortæller Gertie Johnsson, den anden af de to koordinatorer. Udover selve indholdet af workshops´ene er hun sikker på, at eleverne vil få udbytte af de mange nye kontakter, der vil blive skabt på workshop-dagene: – Det kan være, der sidder en pige et sted på Sjælland og dyrker en bestemt slags musik. På sommer-camp´en møder hun så måske én, der brænder for den samme musik, som hun så kan begynde at spille den sammen med.

Workshops´ene vil finde sted på musikskoler over hele Sjælland. Blandt underviserne vil være professionelle sangskrivere som Tue West og den dansk/zambianske sangerinde Karen Mukupa. Derudover vil en række af de musiklærere, der til daglig underviser på musikskolerne i Region Sjælland stå for en del af workshops´ene.

– De allerfleste musikskolelærere har i en eller grad også gang i en musikerkarriere, siger de to projektkoordinatorer.

Erfaringerne fra den og fra deres undervisning i øvrigt vil de i høj grad kunne bringe med ind i Rum!Klang. Udover workshops´ene for eleverne er der afsat betragtelig tid til vidensdeling blandt lærerne. På den måde rækker projektet ud over de konkrete workshops. For vi er ikke i tvivl om, at fremtidens musikskoleundervisning udover færdighederne på instrumentet også vil handle om at give folk redskaber til at udvikle deres egen musik. Her vil de 700.000 kr., regionen har fået til projektet, være en god start.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.