Løwe bygger, graver og hugger

Torsdag 28. marts 2013 kl. 15:00

Løwe bygger, graver og hugger
Christian Løwe Hansen er mureruddannet og daglig leder af Løwe-Byg. Han har de sidste 8 år boet i Haslev med sin kone Jannie og deres 3 børn.

Løwe-byg Aps er et håndværkerfirma med mange års erfaring indenfor byg og anlæg. Navnet Løwe-Byg har dog kun eksisteret et par år, og det er Christian Løwe Hansen på 39 år, der er daglig leder af firmaet.

Christian er mureruddannet, og har i mange år også arbejdet med stenhuggeri. Løwe-Byg tilbyder derfor en bred vifte af håndværkeropgaver: murerarbejde, stenhuggerarbejde, tømrerarbejde, og diverse hus og have arbejder.

De sidste par år har Løwe-byg indenfor stenhugger-delen været med til at flytte fundamenter til gravstenene på Assistens Kirkegård i forbindelse med metrobyggeriet i København. Derudover har de lavet trapperne på Marmorbroen ved Christiansborg og har lavet nye elefantfødder til lygtepælene ved Genforeningspladsen (også i København).

Løwe-Byg er glad for opgaverne i København, men kunne godt tænke sig flere opgaver af alle slags i Haslev-området.

Firmaet servicerer også udendørs arealer ved erhvervsejendomme og andelsboligforeninger.

Løwe-Byg råder over en del specialmaskiner, bl.a. gravemaskiner, og tilbyder forskellige former for haveservice, bl.a. græsslåning, lægning af ny indkørsel, fældning træer, montering af drivhuse, havebassiner, gravning af faskiner (dræn), optagning af træstubbe, tagarbejde osv.

De er normalt to faguddannede håndværkere i firmaet, men i sæsonen er de fire. De to sidste er ældre drenge, en stenhugger og en tømrer, som træder til når der er brug for det, og begge har årelang håndværkserfaring.

Foto: Charlotte Thaysen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.