Så får de mindste da en julegave

Onsdag 21. december 2022 kl. 11:39

Så får de mindste da en julegave
Uden Julegaveboden havde Lailas mindste børn ikke fået en julegave i år. Hendes børn over 18 år kan sagtens forstå at der ikke er til julegaver i år, og tilmed var hendes datter, Katja på 22 år, med for at vælge gaver til “de små”. Bagved, med nissehue, ses Karin Jørgensen. Foto: Torkild Svane Kraft

Så får de mindste da en julegave
Kirke- og kulturmedarbejder Anette Hinge i fuld gang med at lægger julegaver frem.
Det var ikke fordi Haslev Kirke ville gå Fætter BR i bedene, men i sidste uge kunne den store sal i kirkehuset godt minde om en Fætter BR-butik. Den store sal var i hvert fald fyldt med legetøj og andre gode ting, der vil være at finde under juletræet i mange hjem den 24. december.

- Jeg er i ressourceforløb og har været på kontanthjælp i mange år, så økonomien er rigtig stram for tiden. Der er simpelthen ikke penge til julegaver til mine børn, hvis vi også skal have noget at spise, men nu kan de to mindste på 10 og 11 år, da få en rigtig god julegave, fortalte Laila da avisen mødte hende i Haslev kirkes Julegavebod.

- De store som er over 18 år kan godt forstå hvorfor der ikke er penge til julegaver, men det ville gøre rigtig ondt, hvis ikke de små skulle have en julegave, siger Laila mens hendes datter, Katja på 22, nikker og hjælper mor med at finde de helt rigtige gaver til “de små”.

Stille og roligt går mange fædre og mødre rundt i den overdådige butik, for at vælge en julegave eller to til deres børn. Allesammen er i samme situation som Laila - de har ikke råd til at købe julegaver til deres børn, og tanken om at de skulle komme i skole efter jul og måtte sige at de ingenting havde fået, mens alle de andre børn med strålende øjne kunne fortælle om alt de det havde fået til jul, var ikke til at bære. Takket være Julegaveboden er der også en julegave til dem.

Når de mange fædre og mødre kom til kirken, blev de først budt på en kop kaffe og en snak med enten kirke- og kulturmedarbejder Anette Hinge eller en af kirkens frivillige, for at spore sig ind på om der i Julegaveboden var noget af det deres børn ønskede sig - og det var der i de fleste tilfælde.

- Det er virkelig nogle flotte og gode ting folk har doneret til Julegaveboden. Det er vi meget taknemmelige for, siger Karin Jørgensen, der er frivillig i Haslev Kirke - og så kan hun da lige oplyse, at man, foruden de mange timer til gennemgang af tingene, brugte 4-5 timer bare på at stille de mange gaver op i Julegaveboden.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.