Tre klubber inviterer til Den Store Svømmedag

Tirsdag 4. oktober 2022 kl. 15:12

Tre klubber inviterer til Den Store Svømmedag
Klatrevæggen kommer nok ikke op til Den Store Svømmedag, men til gengæld bliver vandet fyldt med svømmere i alle aldre. Arkivfoto: Torkild Svane Kraft

Svømmedag: Rønnede Svømmeklub, Faxe Svømmeklub og Viking Svømmeklub inviterer til Den Store Svømmedag søndag den 9. oktober kl. 12 til 16 i Faxe Svømmehal - og du er velkommen.

Når det landsdækkende svømmearrangement Den Store Svømmedag løber af stabelen søndag d. 9 oktober, vil Rønnede Svømmeklub, Faxe Svømmeklub og Viking Svømmeklub være med i kapløbet om flotte præmier. Den Store Svømmedag arrangeres af Dansk Svømmeunion i samarbejde med de deltagende svømmeklubber og svømmehaller over hele landet. Den Store Svømmedag er i 2022 en del af Danmarks Motionsuge.

Den Store Svømmedag, som er Danmarks største landsdækkende svømmebegivenhed, er et breddearrangement, hvis primære formål er at få flest mulige svømmeglade mennesker en tur i den lokale svømmehal. Der stilles ikke krav til deltagerne om hvor langt der svømmes - alle meter tæller.

Gratis at være med
Derfor er det også de tre klubbers håb, at så mange som muligt vil kigge forbi Faxe Svømmehal søndag d. 9. oktober i tidsrummet 12.00-16.00, hvor dørene er åbne for en gratis svømmetur.
- Alle er velkomne - unge som ældre, store som små. Det eneste krav, vi stiller er, at du skal kunne svømme og have lyst til at hjælpe klubberne med at få svømmet flest meter og/eller få flest personer i vandet, fortæller Mona Rasmussen fra arrangørerne.

Alle, som møder op og hopper en tur i vandet, modtager et flot diplom som bevis for deltagelse i arrangementet. Der svømmes i år i 32 svømmehaller fordelt over hele landet. Der er præmier til de arrangementssteder, som opnår at få flest personer i vandet. De arrangementssteder, som opnår at få flest personer i vandet i forhold til byens indbyggertal, vinder også præmier, og endelig er der også præmier til de arrangementssteder, som tilbagelægger flest meter i løbet af de seks timer, som arrangementet løber over.

Følg konkurrencen
På Dansk Svømmeunions hjemmeside: www.svoem.org/svoemmedag kan du hele dagen følge slagets gang og på den måde have føling med, om der er pengepræmier inden for rækkevidde for de tre lokale klubber.
REMA 1000 sponsorer i år frugt, saft og kaffe til alle deltagere, der møder op og svømmer i de deltagende svømmehaller i hele landet.


© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.