Michael Milo om minedepotet

Torsdag 6. oktober 2022 kl. 11:33

Michael Milo om minedepotet
Michael Milo Jørgensen fortæller om minedepotet i Vemmetofte skov. Arkivfoto: Torkild Svane Kraft

Michael Milo om minedepotet
Cirklerne viser hvor bunkerne lå - og stadig ligger. Grafik: Michael Milo Jørgensen, HISTORIE Faxe Ladeplads
Østsjællands Museum fortsætter foredragsrækken “Tanker til din torsdag” med foredrag af Michael Milo Jørgensen torsdag den 13. oktober. Han fortæller om minedepotet i Vemmetofte skov tæt på Faxe Ladeplads.


I 1956 til 1958 etablerer Forsvaret, i al hemmelighed, et minedepot i Vemmetofte Strandskov ved bydelen 'Sibirien'. En del af de ca. 25 ansatte er fra Faxe Ladeplads. I 2021, efter at Vemmetofte Minedepot har været lukket siden år 2000, har tidligere ansatte indvilliget i at fortælle åbent om et liv i grænselandet mellem 'fortroligt' og 'hemmeligt'.

Ikke tidligere offentliggjorte fotos ser nu dagens lys - og sammenstykket med oplysninger, fremkommet gennem aktindsigt i Forsvaret og Faxe Kommune, får man historien om Vemmetofte Minedepot - både de fortrolige og de menneskelige.

Musik, komponeret af Michael Milo Jørgensen, indgår i aftenens foredrag.

Østsjællands Museum ligger i det gamle rådhus på Rådhusvej 2 i Faxe. Foredraget starter kl. 19. Billetter købes på Kulturmuseum Øst www.oesm.dk

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.