Kulturnatten kommer til Haslev

Tirsdag 27. september 2022 kl. 11:56

Kulturnatten kommer til Haslev
Kulturnatten starter på B&W med Ulla Abdullahs Cococongoband

Kulturnatten kommer til Haslev
Sikringsrummet på Kirkepladsen er åbent fra kl. 18 til 20
Så blev det Haslevs tur til at afvikle kommunens populære Kulturnat og det sker fredag den 30. september. Festen starter på B&W med Ulla Abdullahs Cococongoband kl.16.

Og de er jo altid festlige og farverige og sørger for at alle børn får glade rytmer i kroppen. Kom i god tid og nyd en gratis fest.

Jernbanegade bliver som vanligt omdrejningspunktet for en masse skønne aktiviteter for hele familien. Torvet byder på Børne teaterforestillingen Tommelise kl. 17 med skuespillerne Birger Bovin og Christian Rossil.

Og når man nu er på Torvet kan man være med til at lave verdens sjoveste hinkerude, sammen med Faster Cool og hendes Cool Fætter. Her kan man ikke tegne forkert - man kan kun gøre det rigtigt. Eller man kan træde ind i en verden af fantasi, hvor man kan udfolde sig i pailletter, fjer, piberensere og silkepapir. Mød Tanja Bovin på Torvet, som kan ”trylle” med alle materialer.

Veteranbiler og den gamle røde Veteranbus ”Ud i det blå” vil stå og pynte i Jernbanegade. Danske øl-entusiaster kan man møde på Bykroen hvor de i dagens anledning serverer øl fra fem lokale bryghuse. Og som altid kan man også få noget at spise hos alle lokale restauranter, men det kan være at man skal bestille bord, da det sidste år var svært at få et ledigt bord.

Et lille tog vil sørge for at køre alle familierne rundt i byen og blandt andet stopper det ved Lunden hvor Cirkus Bella Donna har forestilling kl. 17.30. Hvis man ønsker at tjekke cirkusworkshoppen ud kan man det fra kl.15.

Prisoverrækkelse
Biblioteket har som vanligt et stort flot program som indeholder en masse gode tilbud for hele familien f.eks. kan man blive udfordret af Børnebibliotekets familiekonkurrence og der er en meget lækker præmie til den familie som vinder. Det kan man fra kl. 16-21. Biblioteket ligger i år hus til overrækkelse af handicapprisen og det sker kl. 17.

Der er kommet meget fokus på musik i Haslev og det kan nydes både på biblioteket, i kirken, hos Caspiers, på Musikskolen og på B&W. På biblioteket kan man blandt andet høre Anders Munch & Broderskabets Duo. Som er den rigtige Kim Larsen kopi... Eller hvad med at gå en tur i kirken som præsenterer: Korets bedste, eller: Jazzens fedeste eller: 4´erens hotteste. Kl. 21.30 afslutter sognepræsterne med: Præsternes skarpeste.

Caspiers byder på Ronni Garner. På B&W cafe kan man blandt andet høre Sifakah - Laust Strange. Eller Loco Motives - et lokalt band. Og så er der Musikskolens meget flotte program, hvor vi alle blandt andet kan nyde en streetparade kl. 17 hvor eleverne går fra B&W til musikskolen. Hvis man mere er til ”syng sammen” så tilbyder Emmaus den mulighed kl. 20.30 med Arne Andreasen.

Som noget nyt laver Gymnasiets dramalever 5-6 små forestillinger i Jernbanegade og afslutter kl. 20 på Gymnasiet med en forestilling af skolens elever og professionelle skuespillere.

Byens butikker stå klar med gode tilbud og har åbent til kl. 21.
Dette er blot et lille udpluk af mange flotte aktiviteter, som foreninger, klubber og butikker har budt ind med. Det har været en stor fornøjelse at mærke den store velvilje til at deltage i Kulturnatten. Haslev Kulturgruppe som står bag Kulturnatten har været overvældet over interessen, og glæder sig også over at mærke viljen til fællesskab, som jo netop er noget et lokalsamfund kan.

Hele programmet findes på www.haslevkulturnat.dk og www.faxebibliotek.dk og vil kunne findes i trykt form i byens butikker.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.