Samarbejde mellem elever og teater

Torsdag 22. september 2022 kl. 09:56

Christian Rossil er tovholder på projektet mellem MSG, Dansk Rakkerpak og Faster Cool. "Fjender" bliver opført i Kultunariet. Foto: Peer Rasmussen

Dansk Rakkerpak & Faster Cool, MSG Haslev og Departementet samarbejder om teaterstykke.

Haslev: Onsdag den 28. september klokken 19.30 inviterer egnsteatret Dansk Rakkerpak og Faster Cool fra Næstved til forestillinge “Fjender” i Kultunariet, Søndergade 12.

Alle er velkommen til det gratis arrangement, men særligt for dramaeleverne fra 1.g på MSG Haslev er stykket imødeset med spænding.

Siden sommerferien har der været et samarbejde mellem Egnsteatret Dansk Rakkerpak & Faster Cool fra Næstved og MSG Haslev.

Dramaeleverne har fulgt den sidste del af processen med teatrets forløb med at skabe forestillingen “Fjender".

Eleverne har set prøver, mødt det kunstneriske hold og blandt andet haft en workshop med instruktøren. Alt sammen som led i at skabe reelle møder mellem professionelle scenekunstnere og unge mennesker.

Det er den lokale freelanceskuespiller, Christian Rossil, som har været tovholder og arrangør på projektet, som er støttet af Kulturregion Storstrøm.

- Jeg er tilknyttet Dansk Rakkerpak og Faster Cool, og har samtidig mit eget lille projektet, “Departementet”, hvor jeg samarbejder med MSG. Kulturregions Storstrøm havde lavet et opslag, hvor man kunne søge til kunstneriske projekter, målrettet unge, fortæller Christian Rossil.

- Koblingen mellem Dansk Rakkerpak, Faster Cool og MSG gjorde, at vi søgte kulturregionen om midler til, at eleverne skulle følge processen med at lave forestillingen “Fjender”, tilføjer han.

Skal lave små scener

En anden udløber af dette projekt er, at eleverne fra MSG skal opføre små stykker ved kulturnatten i Haslev.

- Stykkerne er med inspiration fra Jeppe på Bjerget. Eleverne skal ikke opføre Jeppe på Bjerget, men spille noget ud fra det, at man vågner, og så er alt forandret. Som afslutning på projektet med forestillingen “Fjender”, skal eleverne naturligvis se stykket blive opført den 28. september, fortæller Christian Rossil.

- Til opførelsen af “Fjender” ønsker vi at invitere borgere, forretninger, virksomheder, kulturinstitutioner, politikere, foreninger og hvem der ellers har lyst til at komme og møde hinanden, fejre kulturen og markere de mange gode kræfter der i byen, uddyber han.

Der vil blive budt på et glas champagne og en kransekage.

"Fjender"

I forestillingen mødes to fjender i ”Ingenmandsland” mellem skyttegravene. Første verdenskrig har været i gang i fem måneder, og en million mennesker er døde. Hvem gør det første udfald? Tyskeren eller englænderen?

Pludselig hilses der, vises billeder, spises delikatesser, skåles og spilles fodbold! Julefreden 1914 er indtruffet.

Idémanden bag forestillingen er Dansk Rakkerpak & Faster Cools kunstneriske leder, Niels Grønne, der spiller den engelske soldat John.

Stykket har hentet inspiration fra berømte historie “julefreden 1914, hvor der den 24. december 1914 på forunderlig vis blev indgået en spontan våbenhvile mellem skyttegravene langs vestfronten i Flandern, Belgien.

Arrangementet til stykket “Fjender” er gratis, men der skal billet på e-mail billet@departementet.one.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.