Alt for lidt med en time hver tredje uge

Torsdag 8. september 2022 kl. 10:55

Alt for lidt med en time hver tredje uge
Pia Kjærsgaard besøgte Flemming Sørensen på Dalby Plejecenter. Foto: Thomas Olsen.

Pia Kjærsgaard besøgte Dalby Plejecenter efter kritik på landsdækkende site.

Dalby: Den 31. august publicerede Ekstra Bladet på ekstrabladet.dk en historie om, at der i Flemming Sørensens bolig på Dalby Plejecenter var sorte pletter på væggene, snavs og skidt i hjørnerne og mug på kaffekoppen.

Også på Facebooksiden “Politik & debat i Faxe Kommune” var der debat om rengøringen og forholdene på plejehjemmet, og de fleste brugere kunne ikke nikke genkendende til kritikken.

Blandt andet skrev Henrik Pommergaard: “Vi har vores gamle mor boende på Dalby Plejehjem, og det er ikke det billede vi har af hverken personalet eller rengøringen. Vores opfattelse er meget hjertevarme mennesker, der gerne vil vores pårørende. Jeg er faktisk lidt træt af sådan en som Pia (Kjærsgaard), der bare bruger det som populisme, uden at have spurgt lidt ind til sagen først, det er altså mennesker vi har med at gøre, både ansatte og beboere. Vi er godt tilfredse”.

Til Christiansborg

Historien nåede også en tur til Christiansborg, hvor den tidligere DF leder Pia Kjærsgaard blev vred over det hun hørte, og meddelte, at hun ville besøge plejehjemmet for selv undersøge forholdene på plejecentret.

Onsdag den 7. september besøgte Pia Kjærsgaard så Dalby Plejecenter, hvor hun først mødtes med lederen af plejehjemmet, Anne Holger Christensen, Morten Just, som er centerchef i Faxe Kommune og Senior- og Sundhedsudvalgets formand, Lars Folmann (DF), og siden Flemming Sørensen og hans datter Linda Poulsen.

Enkeltstående tilfælde

På mødet gjorde Pia Kjærsgaard det klart, at hun ikke kom for at hænge nogen ud, men gerne ville vide mere om, hvor ofte beboerne får gjort rent og hvorfor rengøringsstandarden ikke er højere i dette tilfælde.

- Jeg har også undret mig over, hvorfor rengøringsstandarden ikke var højere. I den tid jeg har været leder, har jeg taget mange tiltag for at rette op på det. I nogle boliger bor der borgere, som kræver enormt meget mere oprydning og rengøring hver dag, forklarede Anne Holger Christensen.

- Vi leverer en rigtig høj kvalitet af sygepleje og pleje på en værdig og ordentlig måde. Der er en masse udfordringer lige præcis hos den borger som der skal tages stilling til hver dag, tilføjede hun.

- Jeg har været centerchef i to år og erindrer ikke at have modtaget klager i forhold til Dalby Plejecenter. Flemmings bolig er et enkeltstående tilfælde. Der har ikke været så beskidt hos andre beboere, slog centerchef Morten Just fast.

En time er for lidt

Formanden for Senior- og Sundhedsudvalget, Lars Folmann, havde i ugen op til Pia Kjærsgaards besøg på Dalby Plejecenter stillet flere skriftlige spørgsmål til centerchef Morten Just.

- Jeg har fundet ud af, at hvis man ikke bliver visiteret til mere, får man kun praktisk hjælp tre minutter dagligt. Hvis man sviner mere, skal man have mere hjælp. Her tror jeg, at mit udvalg skal være med til at sætte nogle kriterier. I vores kvalitetsstandarder står der, at hygiejnen skal være i orden. Det er som udgangspunkt en time hver tredje uge, sagde Lars Folmann.

- En time hver tredje uge. Det er alt for lidt, og det ville jeg ikke selv nøjes med derhjemme, sagde Pia Kjærsgaard.

Ved Pia Kjærsgaards besøg hos Flemming Sørensen kunne hans datter, Linda Poulsen, fortælle, at familien nu har besluttet at betale de 400-500 kroner om ugen, som det koster for ekstra rengøring.
Flemming Sørensen er i øvrigt den eneste på Dalby Plejecenter, som har tilkøbt privat rengøring.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.