Kulturnat for alle aldre i Faxe Ladeplads

Mandag 29. august 2022 kl. 11:35

Kulturnat for alle aldre i Faxe Ladeplads
Sidste års fantastisk flotte lysshow på havnens siloer gentages i år

Kulturnat for alle aldre i Faxe Ladeplads
Tigertræning er for hele familien
Faxe Ladeplads: Så er kommunens byer klar med årets kulturnat - eller kulturnætter, for der er tale om hele fem fredage. Faxe Ladeplads lægger for fredag den 2. september med et væld af oplevelser for både børn og voksne.

Kulturnatten tager udgangspunkt i Lunden, hvor åbningstalen bliver holdt kl.17.00 af kulturudvalgsformand René Tuekær. Straks efter bliver det børnenes tur til at få den første kulturoplevelse med Tigertræning, en bevægelseskoncert som skyder kulturnatten i gang. Her bliver børnelegene ledsaget af levende og swingende musik, hvor de voksne gerne må deltage - for husk: Børn elsker, når voksne leger med.

Liv i Ladepladsen og Borger- og Erhvervsforeningen glæder sig til at afvikle kulturnat nr. 2 med et par populære gentagelser fra sidste års kulturnat: Lyskunst på Siloerne arrangeret af Sibirien Kunst og Design og stor koncert i Hylleholt Kirke med De Tre Kongelige Tenorer, som sikkert har lagt nye indslag ind i deres program. Sidste år blev der udsolgt på kort tid, så tøv ikke med at bestille billet på www.hylleholtkirke.dk.

Nye indslag
For at en tradition skal kunne overleve, kræver det nye indslag. I år får Faxe Ladeplads besøg af Billedskolen Storstrøm, som sørger for at sætte aktiviteter i gang for de 6 til 14 årige i form af en badgeworkshop i lokaler bag Kalkens administrationsbygning.

Der vil være yoga med percussion i Mindelunden, som er den lille lund lige overfor Netto. Østsjællands Museum vil være i Sejlklubbens lokaler og indsamle materiale om lokalsamfundet for 100 år siden og vise plancher fra den gamle havn. I løbet aftenen vil der musik- og koroptræden med Gefionkoret i Lunden.

Kulturnatten afsluttes med at man samles i Lunden kl.22.00 for at nyde swingende jazz, som leveres af Thomas Rubin Trioen.
Foreningerne
De mange foreningerne i Faxe Ladeplads har budt ind med åbent hus og glæder sig til at vise deres aktiviteter frem. Det gælder Minibyen, Faxe Bugtens Kajakklub, Kunstkaskade og Roklubben Viking.

Ingen skal gå sultne rundt denne aften, så Café Hjortholm tager køkkenet med i Lunden og sørger for fyldte maver. Borger- og Erhvervsforeningen står klar med kolde drikkevarer. Men glem ikke, at der også er en særlig ”kulturmenu” på Proviant ved havnen, og Frederiks Villa har ekstra åbent - med musik.

Faxe Kommune har været en stor hjælp både i form af økonomisk støtte til arrangementer og pressedækning men har også bidraget til koordinering af aftalerne de fem byer imellem. Ligeledes har Røde Kors støttet børneaktiviteter.

Kulturnatten har et stort potentiale til at styrke fællesskabet. Faxe Ladeplads’ lokalsamfund viste sidste år ved Kulturnatten, at der er vilje og energi til skabe aktiviteter, trivsel og bevægelse på tværs af alle aldre, og målt pr. indbygger var Faxe Ladeplads nok den by hvor flest mennesker deltog i Kulturnatten.

Programmet kan ses på Faxe Bibliotekernes hjemmside og på liviladepladsen.dk. Desuden vil der blive trykt programmer, som ligger rundt omkring i butikkerne.

/tor

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.