Glade børn i vandet

Torsdag 30. juni 2022 kl. 07:45

34 børn hyggede sig på svømmelejr.

Haslev: Der var både leg og hygge, men også svømmelæring, da Haslev Svømmeklub arrangerede “Rema 1000 Aquacamp” i Haslev Svømmehal i uge 26.

På lejren deltog 34 børn i alderen fra syv til 12 år, og at dømme ud fra høje hvin og plask i vandet, var det nogle glade børn, som deltog i lejren.

To af dem, der deltog i lejren 12-årige Clara Kristine Andersen og ligeledes 12-årige Esther Bjerglund Thomsen, som begge kommer fra Haslev:

- Det er meget hyggeligt at være med og man får noget ekstra træning samt er sammen med nogle andre, som også kan lide at svømme. Jeg går selv til svømning. Jeg kan bedst lide butterfly, fordi det er sjovt og det går hurtigt. Det er anden eller tredje gang, at jeg er med. Det har været lige sjovt her gang, fortæller Clara Kristine Andersen.

- Jeg synes også, at det er hyggeligt, og man får jo svømmet en hel del mere end man plejer og vi får også lov til at lege. Jeg går også til svømning og kan bedst lide ryg eller crawl. Det er tredje gang, jeg er med og jeg glæder mig til, at jeg skal prøve at svømme butterfly, fordi jeg gerne vil være bedre til det, fortæller Esther Bjerglund Thomsen, som i øvrigt havde sine to søskende med.

Tilfreds trods færre deltagere

Selvom antallet af deltagere til svømmelejren næsten var halveret i forhold til sidste år, var det en tilfreds svømmeleder, Susanne Schultz, som faxenyt.dk talte med:

- Sidste år havde vi et stort deltagerantal, fordi mange ikke turde tage på ferie. I år har mange så valgt at prioritere ferien, og derfor er deltagerantallet lavere. Under normale omstændigheder er der mellem 30 og 40 deltagere. Vi er godt tilfredse, og med 10 instruktører, er der mere tid til den enkelte, fortæller hun.

- Deltagerne er delt op i forhold til, i hvilken hastighed de svømmer og om de kan alle svømmearter. Svømmearterne bliver udviklet i løbet af ugen. Der er også livredning og udspring sidst på ugen. Der er masser af leg inddraget hele ugen, tilføjer Susanne Schultz.

- Svømmehallen er også inddraget i og med, at deltagerne ser, hvordan bundsugerne fungerer og hvordan vandet bliver renset. Svømmeskolen er faktisk en udgift for Haslev Svømmeklub, men vi gør det for at fastholde medlemmerne og selvfølgelig også få nye medlemmer. Nye svømmere, som har været med på lejren, får at vide, hvilket hold, der passer til den enkelte, hvis de begynder til svømning, forklarer hun.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.