Svindlere på spil, men Røde Kors hoppede ikke på den...

Onsdag 22. juni 2022 kl. 14:15

Svindlere på spil, men Røde Kors hoppede ikke på den...
Uddrag af mailkorrespondancen mellem svindleren og Røde Kors i Haslev. Foto: Torkild Svane Kraft

Specielt i sommerferieperioden er de aktive - dem der forsøger at få virksomheder og foreninger til at overføre penge. Forleden gik det ud over Røde Kors i Haslev, men kassereren lod sig ikke narre, selv om det var tæt på.

Svindelen, der har været kendt i mange år, går i al sin enkelthed ud på, at svindleren opretter en mailkonto der ser ud til at komme fra virksomhedens leder. I dette tilfælde så det ud som om mailen kom fra Aage Heering Hansen, der er formand for Røde Kors i Haslev - og den var sendt til foreningens nye kasserer Karen Kjær.

I mailen spørger “Aage Heering Hansen” om hun kan foretage en bankoverførsel med det samme, hvortil hun svarer, at det kan hun godt, men vil lige høre hvad det drejer sig om.

Ganske kort tid efter svarer “Aage Heering Hansen” at det handler om logistikudstyr, og “Aage” skriver at kassereren skal overføre 3.520 euro hvorefter han nævner banknavn, kontonummer, Swift-kode mv. Det ser altsammen rigtigt ud, og “Aage” skriver på perfekt dansk - ikke noget med dårlig oversættelse. Det virker alt sammen troværdigt.

Kassereren skriver endnu en gang til “Aage” og spørger mere ind til “logistikudstyret” men “Aage” svarer blot med gentagelse af bankkonto mv. - og så tog kassereren telefonen og ringede til den rigtige Aage Heering Hansen, der jo intet kendte til mailen.

Til Haslev-Faxe Posten oplyser Aage Heering Hansen, den helt rigtige Aage, at han har kendskab til to andre Røde Kors-afdelinger der har været ude for det samme, og at Røde Kors i Haslev har meldt forsøget på svindel til politiet.

Den slags mails kommer typisk til virksomheder i sommerferieperioden, hvor mange, som ellers normalt ikke overfører penge, midlertidigt står for udbetalinger, mens den erfarne medarbejder holder ferie - og når en mail fra direktøren pludselig tikker ind, er der mange der tænker, at så må de hellere sende pengene med det samme...

I den mail Røde Kors i Haslev har modtaget står der i fed skrift “Aage Heering Hansen” som afsender, men ser man godt efter, kan man se, at den reelt kommer fra “ilu.90@posteo.net” - men det er der nogle der først lægger mærke til når det er for sent. Heldigvis var kassereren i Røde Kors i Haslev ikke så nem at narre, så Røde Kors har stadig penge på kontoen...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.