SM i klubrally blev en krævende affære

Onsdag 22. juni 2022 kl. 10:41

SM i klubrally blev en krævende affære
Denne lille søde Morris Mascot deltog i Sjællandsmesterskabet. Privatfoto

Motorløb: Stevns Motorklub afholdt 3. afdeling af Sjællandsmesterskabet i klubrally søndag den 19. juni.

Regnen væltede ned da bilerne ankom til Stevns Fyrcenter, men den stilnede lidt af da første bil skulle starte på prøverne ved Håndværkerparken i St. Heddinge, Faxe Kalkbrud, Hårlev mark og ved Fyret, som alle skulle køres 2 gange.

De våde veje, især i Faxe Kalkbrud stillede store krav til de 30 biler som var mødt op. Enkelte måtte dog udgå med motorskade, men kørerne var alligevel glade og tilfredse efter at have kørt de gode hastighedsprøver.

Dagen efter måtte løbslederen Poul Erik Iversen køre til Faxe Kalkbrud og vaske vejerboden med vand og kost da den var helt oversprøjtet med kalkpladder.

En af de deltagende biler var en Morris Mascot Cooper S. Erik Molnit fortæller at han for 50 år siden deltog som codriver i samme type bil, sammen med H E Laursen fra flyvestation Sigerslev i Bridgestone Minirally ved Køge:

- Der var frost og et tykt lag is på skovvejene. Vi havde 250 ispigge i hvert dæk. Jeg kan huske at vi vandt klassen og blev nummer 7 generelt.

Førstepladsen i de forskellige klasser på Stevns blev: Palle Nielsen og Bjarne Nielsen fra Slagelse. Preben Larsen og Orathai, Englerup. Steen Petersen og Niels Skovbogaard, Roskilde. Andreas Kroman og Mathias Hansen, Frederiksværk

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.