Dyreværnets mobile klinik kommer til Haslev

Onsdag 22. juni 2022 kl. 08:45

Dyreværnets mobile klinik kommer til Haslev
Signe Carlsen og Søren Malinowski besøgte Frynseklinikken med både en hund og kat, sidst klinikken var i Haslev. Foto: Torkild Svane Kraft

Dyreværnets nonprofit dyreklinik Frynseklinikken kommer til Haslev, nærmere bestemt Café Paraplyen tirsdag den 28. juni fra kl. 10 til 12.

Da Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger den 10. april 2018, lancerede sin første nye non-profit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, var det et sats.

Klinikken, der var doneret af dyreelskeren Jørgen Andersen, var et tiltag, der skulle tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr i hele landet, men det var usikkert hvor mange, der ville benytte sig af hjælpen.

Hurtigt stod det klart, at succesen var enorm. Derfor donerede Jørgen Andersen endnu en Frynseklinik til foreningen i 2019. I 2021 donerede Jørgen Andersen så den tredje Frynseklinik, så Dyreværnet nu dækker hele Danmark.

Til dato har de tre Frynseklinikker hjulpet 8.501 kæledyr til at få et bedre liv.

Dét tal begejstrer initiativtager Rikke Christensen-Lee, der er direktør for Dyreværnet.

Der er ingen tvivl om, at et besøg hos dyrlægen kan være en bekostelig affære. Er man socialt udsat borger, bliver udgiften ofte uoverskuelig, selvom man vil sit kæledyr det bedste. For at imødekomme den tiltrængte hjælp til netop denne gruppe kæledyr, besluttede Dyreværnet at lade dyrlægehjælpen rulle ud på de danske veje til de målgrupper, der ikke selv kunne betale for et besøg hos deres dyrlæge.

Det er ikke gratis at få en konsultation i Frynseklinikken, men man skal kun betale hvad man kan for en konsultation - og der er ingen nedre grænse, så er budgettet stramt og man gerne vil hjælpe sit kæledyr, skal man ikke holde sig væk...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.