Bedre internet? Nu kan du søge om tilskud

Torsdag 16. juni 2022 kl. 10:11

Bedre internet? Nu kan du søge om tilskud
Nu kan man igen søge om penge fra bredbåndspuljen. Der er informationsmøde i Haslev. Arkivfoto: Christian Mikkelsen

Nu åbner Bredbåndspuljen for ansøgninger i 2022. Som noget nyt er der i år en mulighed for, at særligt enkeltstående adresser kan søge uden at skulle slå sig sammen med andre. Der er informationsmøde den 27. juni.

Der er omkring 40.000 adresser (boliger, virksomheder og sommerhuse), hvor udsigten til at få adgang til hurtigt bredbånd er så dårlig, at de har mulighed for at slå sig sammen i lokalområdet og søge om tilskud fra Bredbåndspuljen.

Generelt er det sådan, at man lokalt skal organisere et bredbåndsprojekt for at kunne søge tilskud fra puljen. I 2022 er der imidlertid også afsat 20 millioner kroner til en særlig ordning for adresser, som har særligt svært ved at være med i sådanne bredbåndsprojekter, fordi afstanden til andre adresser er relativ stor.

Der er cirka 2.400 adresser, som har mulighed for at søge gennem den særlige ordning. Faxe Kommune støtter initiativet og yder også et økonomisk tilskud til de der opnår tilskud fra Bredbåndspuljen.

Faxe Kommunes tilskud er på 2.000 kr. pr. privat husstand og maksimalt 50.000 kr. til et projekt, der omfatter mere end 25 husstande.

Der er informationsmøde om årets Bredbåndspulje mandag den 27. juni kl. 17.00 til 19.00 på Kulturnariet, Søndergade 12 i Haslev. Man skal tilmelde sig mødet. Der kan læses mere om Bredbåndspuljen og ansøgningsprocessen på sdfi.dk/bredbaandspulje.

Her kan du også tilmelde dig informationsmødet i Haslev om puljen. Borgerne kan tage kontakt hvis de har spørgsmål. Man har to muligheder: Styrelsen for Dataforsyning ved Henrik Kjær, 5114 5376, hkj@sdfi.dk eller Faxe Kommune ved Ib Østergaard Rasmussen, 4243 3313, ibrab@faxekommune.dk.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.