Tal om det - på den røde bænk, og alle andre steder

Tirsdag 14. juni 2022 kl. 14:00

Tal om det - på den røde bænk, og alle andre steder
Røde Kors’ integrationsgruppe ved indvielsen af samtalebænken. Susanne Skjoldgaard Pedersen sidder som nr. to fra højre på bænken. Privatfoto

Foran Røde Kors i det gamle posthus i Faxe, er der blevet opsat en rød bænk. En samtalebænk, for vi skal blive bedre til at tale sammen. Det kan man altså nu på Rønnedevej 4 i Faxe - og måske kan vi lære også at tale sammen alle andre steder...

Social- og Indenrigsministeriet har givet Røde Kors penge til at lave kampagner for at imødegå ensomhed, især som følge af Corona. Kampagnen hedder “De Røde Bænke - kom og få en snak, så er du ikke alene”.

På bænken foran det gamle posthus kan du tage en pause, drikke en kop kaffe eller en øl - og ikke mindst få dig en snak. For i Danmark skal vi blive bedre til at snakke sammen.

Ikke mindre end 380.000 voksne oplever svær ensomhed. Det er mere end 8% af den voksne danske befolkning. Det har store konsekvenser - både for den enkelte og for samfundet. Langvarig ensomhed kan føre til både fysisk og psykisk sygdom. Og så er det også dyrt for samfundet. Beregninger viser at ensomhed hvert år koster 8,3 milliarder kroner, oplyser Røde Kors.

I Røde Kors arbejder man med at nå nogle af de allermest sårbare og udsatte mennesker med hjælp og omsorg. I Røde Kors tror man på, at fællesskaber og samtale mellem menneske er vigtige redskaber i dette arbejde.

På den røde bænk kan man tage svære samtaler. For eksempel om hvornår du sidst følte ensomhed. Eller om dilemmaer, politik og drømme om fremtiden. Måske du endda kan tale med en, du ikke kender eller en fra en anden kultur. Du kan også tale om dit nyeste planteprojekt, naboens hund eller det klassiske samtaleemne i Danmark om sommeren - vejret.

Bænken er blevet malet af Susanne Skjoldgaard Pedersen i den helt rigtige Røde Kors farve og den blev sat fast med hjælp af Willy Bech og indviet mandag den 13. juni af mange af de frivillige og brugere af integrationscafeén der holder til i Røde Kors-huset på Rønnedevej.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.