Vi er kede af moppekultur

Tirsdag 14. juni 2022 kl. 10:25

Vi er kede af moppekultur
Indlæg af: Marian Bratløv Christensen
Formand hos Socialdemokrater i Rønnede, Dalby & Omegn

Socialdemokrater i Rønnede, Dalby & Omegn holdt bestyrelsesmøde onsdag aften den 8. juni, og her var et af punkterne, der blev debatteret den interne uro i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Faxe Kommune.

Vi er rigtig kede af at erfare, at den ”moppekultur”, der startede i sidste byrådsperiode, tilsyneladende er fulgt med ind i denne byrådsperiode og tilsyneladende er blevet så voldsom, at et medlem af den socialdemokratiske gruppe ser sig nødsaget til at forlade gruppen for selv at overleve.

Som bestyrelse i en af de tre partiforeninger, der er i Faxe Kommune kan vi ikke mere stiltiende se til, at medlemmer af Socialdemokratiet føler sig moppet og udelukket fra fællesskabet i byrådsgruppen.

Vi var enige om på bestyrelsesmødet, at hvis vi ikke siger fra og tager afstand er vi selv en del af den kultur og det ønsker vi ikke være.

Socialdemokratiet har vedtaget en samværspolitik, der helt klart tager afstand fra en sådan krænkelse af medlemmerne og at vi som bestyrelser og ledelse i partiet har en særlig forpligtigelse til at sige fra og stoppe den adfærd, når vi møder den.

Partiets ledelse og tillidsvalgte skal fungere som gode rollemodeller og have fokus på at sikre ligeværdige relationer og et godt, tillidsfuldt og trygt internt liv i partiforeninger og byrådsgruppe, hvor alle medlemmer skal kunne komme til orde, komme med nye idéer og forslag og føle sig ligeværdige.

Det er vores pligt at skabe en kultur, hvor medlemmerne har lyst til at engagere og udvikle sig – og måske få lyst til at opstille til organisatoriske eller politiske poster i partiet.

Bestyrelsen kan på ingen måde tolerere krænkende adfærd, uanset på hvilket organisatorisk plan, det finder sted i partiet. Alle medlemmer har ret til at sige fra, hvis deres grænser overskrides, det gælder det enkelte medlem og det gælder os som bestyrelse.

Vi har foreslået det før og gør det igen: Vi må betale os fra at få en udefrakommende person, der er specialist i gruppedynamik og konflikthåndtering til at arbejde med byrådsgruppen, både som gruppe, men også individuelt, så de kan arbejde sammen om det det handler om, nemlig at føre socialdemokratisk politik, til gavn for borgerne i Faxe Kommune.

Vi forventer ikke, at byrådsmedlemmerne skal komme til at ”elske” hinanden, men de må være så voksne, at de kan være i stue sammen og at de behandler hinanden ordentligt og med respekt for det enkelte individ.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.