Om fire år er der Havnens Dag på en helt ny havn...

Lørdag 11. juni 2022 kl. 20:48

Kasper Luffe fra Faxe Bugtens Kajak Klub røg en tur i vandet... Foto: Torkild Svane Kraft

Faxe Ladeplads: Vejret viste sig fra sin allerbedste side, da der lørdag blev afholdt Havnens Dag i Faxe Ladeplads. Ingen regn og så tilpas en temperatur, at mange valgte at lægge vejen forbi frem for at ligge og dase ved stranden.

Med et par kæmpebrag fra en signalpistol skød formanden for Faxe Ladeplads Sejlklub Gert Bøyesen Havnens Dag i gang, og herefter holdt formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær åbningstalen.

Han startede med at takke de mange mennesker der lægger frivillige timer og kræfter i at vise det maritime liv frem for alle andre, og han takkede for at gøre havnen og arealerne omkring havnen til et lokalt samlingspunkt, hvor man kan mødes på tværs og være fælles om gode oplevelser.

Og gode oplevelser i massevis blev præsenteret på Havnens Dag. De var der allesammen - foreningerne der skaber gode oplevelser i og omkring Faxe Bugt. Vinterbaderne havde tændt op i saunaen, så de friske kunne tage en dukkert og bagefter varme sig i saunaen.

Lige ved siden af vinterbaderne fandt man Roklubben Viking der var mødt op med både robåde, kajakker og paddelboards som man kunne prøve - og var man ikke lige stemt for en tur ud på vandet, så kunne man prøve roklubbens romaskiner.

I den anden ende af havnen var det Faxe Bugtens Kajak Klub der viste deres kajakker og on-top-kajakker frem. Sidstnævnte er en lille kajak som man sidder ovenpå og ikke inden i som normalt. Den kan man også bruge til at stå på. Det var i hvert fald hvad formanden, Kasper Luffe, prøvede på - og røg i vandet...

Sejlklubben bød ikke kun på en tur på vandet - de havde også sørget for musik. Det var Henning Pedersen, kendt fra bl.a. Visens Venner, der spillede sømandssange - naturligvis.

Minibyen var også repræsenteret ved Havnens Dag. Oven i købet på selve havnen. I et telt. De har godt nok deres helt egen havn - i miniformat - men havde altså valgt den store og rigtige havn denne dag.

En kæmpestor vandtank stod der på kajen ved fiskerihavnen. Det var Faxe Sportsdykkerklub der havde sat den op, så de modige kunne prøve at dykke under trygge forhold.

Da René Tuekær åbnede Havnens Dag kom han også ind på planerne for en kraftig udvidelse af havnen.

- Der ligger nu en helhedsplan, der giver et rigtig godt bud på ønskerne til havnens fremtidige udvikling, og næste skridt er at formulere en lokalplan, der kan rumme alle de ønsker man har omkring havnen, sagde René Tuekær.

Ved havnekonteret havde formand Flemming Juel sat stor plancher op der viste hvordan en udvidelse af havnen kan komme til at se ud, og den blev studeret flittigt, ligesom Flemming Juel måtte svare på mange spørgsmål.

- Om tre år begynder vi på udvidelsen og om fire år står den store nye havn færdig, sagde han til avisens udsendte, som måske så lidt skeptisk ud, men det er Flemming Juel helt overbevist om.

- Samtlige byrådsmedlemmer bakker op om udvidelsen, og gode tilskud fra fonde ser også ud til at komme på plads, så jo jeg er sikker på at den nye havn er klar om fire år, sagde Flemming Juel.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.