Gadens Melodi - et liv i bandemiljøet

Torsdag 16. juni 2022 kl. 08:43

Gadens Melodi - et liv i bandemiljøet
Gadens Melodi vises i Faxe og Haslev

I Biografen Kanten i Faxe den 21. juni og i Haslev Bio den 22. juni kan man se filmen “Gadens Melodi” - en film der giver et barsk indblik i hvordan det er at være en del af bandemiljøet.

Den handler om en ung mand, der bliver manipuleret af de ældre ledere med en pose penge, der kan redde hans syge mor med en operation. Samtidig bliver den unge mand skudt efter, og en hævnaktion begynder. Det bliver til en ond spiral af mordforsøg mellem rivaliserende bander.

Filmen handler ikke om, hvorfor bandekrigen er der, eller hvordan den slutter, for den slutter aldrig, men hvad der sker under en bandekrig. Fra de bliver skudt på, til de selv skal finde våben og gøre sig klar. Og hvad der sker, efter de har skudt.

Manden bag filmen er Omid Romal. Han voksede op i fattigdom. Han har rødder i Afghanistan, blev født i Indien og har boet i Iran, inden han i 1999 kom til Danmark med sin mor. Han voksede op på Sjællands Odde og kom senere til Amager, hvor de boede i ghetto.
Fire børn og en alenemor i en toværelses lejlighed.

- Det var en hård barndom. Jeg blev smidt ud af en del skoler. Jeg blev mobbet. For jeg havde en skønhedsplet med hår i. Så var jeg ekstrem tynd. Og heller ikke særlig god i skolen, så selvtilliden manglede, siger filminstruktøren, der selv blev lidt af en rod i København, til danskeonlinemagasiner.dk.

Og så blev han selv en del af bandemiljøet - og har skudhuller i kroppen. “Så jeg har været rodet ind i det, men det er mange år siden”.

Gadens Melodi har vundet en pris af Cannes World Film Festival for Best Indie Feature.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.