Dagplejere blev certificeret

Torsdag 9. juni 2022 kl. 13:17

Dagplejere blev certificeret
Det første hold af dagplejere blev certificeret i ICDP den 21. maj. Privat foto

Dagplejere er blevet certificeret i ICDP.

Hele kommunen: Dagplejere i Faxe Kommune er i gang med et uddannelsesforløb i ICDP (International Child Development Program).

Kort fortalt er ICDP et teori- og evidensbaseret program, som sigter mod at øge kvaliteten af samspillet mellem børn og voksne.

Programmets grundlæggende mål er, at gøre voksne mere lydhøre overfor børns behov, samt forbedre de voksnes evne til at møde børn på børnenes egne præmisser.

Det første hold af dagplejere blev certificeret den 21. maj og for dagplejepædagog Dorte Kongshøj Marcussen var det et godt forløb:

- Jeg har været meget glad og taknemmelig for at få træneruddannelsen i Dansk Center for ICDP. Jeg arbejder til daglig som dagplejepædagog i Faxe Kommune og har gennem min træneruddannelse uddannet 15 af ”mine egne dagplejere, fortæller hun.

- Den rejse vi har haft sammen, har helt sikkert styrket dagplejernes faglighed. Ikke, at de ikke var kompetente i forhold til relationer før, men det ICDP tilbyder er et fælles fagligt sprog for de betydningsfulde relationer. Jeg er overbevist om at vores fremtidige samarbejde vil være centret om begreberne og modellerne fra ICDP programmet, uddyber hun.

Pilotprojekt

Uddannelsesforløbet har været et pilotprojekt, hvor man har forsøgt at tilpasse den ICDP-certificerede uddannelse til den særlige organisationsform som dagplejen har.

- Det vil sige, at vi blandt andet, har haft aften- og lørdagsmøder og vi har gennemført videoanalysen i studiegrupper, hvor dagplejerne mødtes i middagsstunden imens børnene sov til middag. Efter en lidt justering har vi fundet en form, der matcher dagplejen som organisation, siger Dorte Kongshøj Marcussen.

- Dagtilbud i Faxe Kommune har besluttet at have et særligt fokus på arbejdet med relationer i 2023. Det er derfor glædeligt, at dagplejen allerede nu har uddannet første hold af dagplejere i professionel relationskompetence (ICDP). Vi glæder os til at få resten af dagplejerne certificeret de kommende 12 måneder, tilføjer hun.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.