Ny forening ønsker kulturscene

Torsdag 9. juni 2022 kl. 10:45

Ny forening ønsker kulturscene
Den nye forening,

En ny forening vil arbejde på at få en større kulturscene i Faxe Kommune.

Hele kommunen: En gruppe foreninger og borgere i Faxe Kommune er gået sammen for at bygge en kulturscene. Kulturscenen skal gøre det muligt at afvikle kulturelle arrangementer i en professionel ramme. Det kan være kunstudstillinger, teater, musik, dans eller lignende.

- Der er stor interesse for og vilje til mangfoldige kulturelle aktiviteter i vores kommune. Desværre må vi konstatere, at de fysiske muligheder sætter klare begrænsninger. Kommunen etablerede for nogle år siden Kultunariet i Haslev. Det var godt, men udover begrænsede anvendelsesmuligheder må vi konstatere, at Kultunariet i stadig højere grad bruges af kommunen til internt brug. Der er derfor brug for en ny kulturscene i Faxe Kommune, udtaler Knud Erik Hansen fra initiativgruppen, i en pressemeddelelse.

Årligt afsatte beløb

Initiativet håber på kommunens opbakning i kraft af årligt afsatte beløb på anlægsbudgettet, hvilket vil være en nødvendig forudsætning for de fondsansøgninger, som senere skal udgøre hovedparten af finansieringsgrundlaget.

Fremover vil arbejdet foregå i en ny forening, ”Kulturscene.dk”, for hvilken der holdes stiftende generalforsamling torsdag den 16. juni klokken 19 i mødelokalet ”Novellen” på Haslev Bibliotek.

Interesserede, som ønsker at være med til at præge projektet, er meget velkomne. Aktuel information vedrørende initiativet og foreningen kan findes på www.kulturscene.dk.

Fælles fodslag

Blandt de kulturelle foreninger i Faxe Kommune, er der fælles fodslag om ønsket om en ny kulturscene.

- Haslev Teaterforening har eksisteret siden 1967. I den tid har vi haft mange gode forestillinger til glæde for kommunens borgere. Scenen blev indrettet i den nyopførte borgerskole – nu Sofiendalskolen. Scenen var god efter datidens krav, men den hører nu til de absolut mindste i Danmark, udtaler Jens Thøsing, formand for Haslev Teaterforening.

- Derfor kan lidt større stykker ikke opføres hos os, og vores publikum må henvises til andre scener i nabokommuner. Der er en god interesse for teater i Faxe Kommune, idet en del tager til København for at opleve en mere moderne scene. En større og mere moderne scene vil kunne tiltrække et større publikum. Faxe Kommune trænger til sit eget kulturhus, hvor der udover teater også kan opføres koncerter og rummes andre kunstformer, tilføjer han.

- Faxe Kommune savner et kulturelt samlingspunkt, hvor større arrangementer med musik, teater, sang og billedkunst kan udfolde sig i en professionel ramme, udtaler Lis Ella Fruervang, formand for Faxe Kunst- og Musikforening.

- I en årrække har Billedkunstrådet haft ønske om, at der blev etableret mere permanente og professionelle forhold for billedkunsten for at kunne udvikle områdets kulturelle potentialer. Rum til udstillingsbrug, men også til andre aktiviteter såsom artist talks, workshops, performances og en fornyende kultur- og samfundsdebat. Vi hilser derfor et forslag om en samlende kulturscene i Faxe Kommune velkommen, lyder det i en udtalelse fra Faxe Kommunes Billedkunstråd.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.