Drivkraft mellem Karise og Aarhus

Onsdag 8. juni 2022 kl. 13:48

Drivkraft mellem Karise og Aarhus
Gule Blade alias Alaya Riefensthal og Niels Gade. Foto: Clara Selsmark
Alaya Riefensthal fra Karise danner sammen med Niels Gade fra Malling ved Aarhus performancegruppen Gule Blade, der netop har udgivet singlen “Drivkraft”.

Gule Blade er en ny kunstnerisk konstellation, der består af Alaya Riefensthal (performance, billedkunstner og sanger), og Niels Gade (komponist/tekstforfatter, lydkunstner og producer). Alaya Riefensthal er også kendt fra musikteatret SAUM der drives af Ingeborg Fangel Mo, der også er fra Karise.

Gule Blade udforsker og skaber ud fra et musikalsk, poetisk og performativ udtryk, hvor de inddrager de kunstneriske udtryksformer de hver især arbejder med. Gule Blade forsøger at arbejde med skønheden og poesien i det skæve og anderledes.

Kort fortalt mødte Alaya og Niels hinanden under afviklingen af performance forestillingen “Bunkerkadaver”, der blev fremført på strandene ved Thyborøn i 2019.

- Vi havde begge i en tid gået med ønsket om at udforske og skabe et andet kunstnerisk projekt, i forhold til det vi ellers arbejder med. Og da Covid 19 ramte landet i 2020 så vi det, som en mulighed, at starte projektet - i første omgang, som et online projekt. Nu er projektet konkret og en realitet - og vi glæder os, lyder det fra kunstnerne.

Lyt til Drivkraft og Gule Blade på Sound Cloud. Klik her

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.