Sol, sommer og John

Fredag 3. juni 2022 kl. 22:23

Med en alkoholfri øl i hånden, sørgede Stig Rossen for at skabe fællessang og bægerklang ved koncerten. Foto: Peer Rasmussen

Det blev en ganske særlig aften i Haslev, da John Mogensen, i skikkelse af Stig Rossen, gav koncert i Haslev.

Haslev: Med sol fra en skyfri himmel, masser af mennesker i gaderne og godt gang i butikkerne, blev det en af de aftener, der vil blive husket i lang tid, da John Mogensen, i forklædning af Stig Rossen sang sine velkendte og folkekære sange på Torvet i Haslev, fredag den 3. juni.

Det var Haslev Handelsstandsforening, der havde arrangeret den gratis koncert, og det var en meget glad formand, Channie Kjær Lassen, Haslev-Faxe Postens udsendte talte med umiddelbart inden koncerten:

- Jeg er ovenud tilfreds. Vejret har vist sig fra sin bedste side, og selvom det var dårligt vejr i går, kom solen netop i dag. Der er mange mennesker i gaderne, de er glade, og i butikkerne er der stor tilfredshed. Det er virkelig dejligt, sagde hun.

Nærvær og syng med

John Mogensen forlod denne jord den 10. april 1977, men Stig Rossen levendegjorde på alle måder en af Danmarks allerstørste sangere og sangskrivere.

- Ja, undskyld, jeg skulle altså lige tisse, sagde Stig Rossen da han med røde seler og sort skjorte nærmest væltede ind på scenen med tissehullet stående åben.

I virkeligheden en scene, som også kunne have udspillet sig ved nogle af de koncerter, John Mogensen holdt, inden sin alt for tidlige død. Faktisk var den sidste koncert, John Mogensen holdt ikke så langt fra Haslev, nærmere bestemt på Køge Torv.

Stig Rossen ikke kun sang som John Mogensen, han talte og sang som John Mogensen og der blev serveret en del øller for ham, som han nærmest drak ud i en køre.

- Bare rolig. Øllerne er alkoholfri, for jeg skal køre hjem, sagde Stig Rossen i slutningen af koncerten.

Stig Rossen er en yderst professionel sanger, og han forstod, i bedste John Mogensen stil, at være folkelig ved at komme helt ud blandt publikum samtidig med, at der kom nogle rappe og frimodige bemærkninger.

I de to sæt, Stig Rossen gav det talstærke publikum, der sang med af hjertens lyst, fik vi alle de store hits: “Der er noget galt i Danmark”, “Fut i Fejemøget”, Karl & Ann-Catrin“, ”Karl Herman og jeg“, ”Erik Oluf Andersen“, Søndag Morgen” og en af mine helt egne favoritter: ”Hvad Tænker de på“, hvor han giver politikerne en ordentlig svada og slutter med ordene: Røv og gulvsand.

Til sidst i koncerten fik publikum også “Man skal aldrig sige aldrig”, "Sidder på et værtshus“ og selvfølgelig ”Så længe jeg lever“.

Mon ikke, Haslev Handelsstandsforening laver et lignende arrangement næste år på samme tid?

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.