Markvandringer på Brinkholm hver lørdag

Fredag 3. juni 2022 kl. 09:50

Markvandringer på Brinkholm hver lørdag
Nikolaj Thomsen og Zoe Bayraktar står klar til at vise rundt på Brinkholm hver eneste lørdag sommeren igennem. Privatfoto

Markvandringer på Brinkholm hver lørdag
Brinkholm
Andelsgaarde inviterer til markvandring på alle sine gårde hver lørdag i juni, juli og august. Ved Karise råder foreningen over gården Brinkholm, som forvaltes af Nikolaj Thomsen og Zoe Bayraktar.

Det betyder, at man kan møde Nikolaj og Zoe hver lørdag kl. 11, hvor de står klar til at fortælle om ideen bag foreningen og især om hvordan de dyrker jorden på den allermest bæredygtige facon.

Det handler om fotosyntese, mikroliv i jorden og dyrkningsmetoder, der binder CO2 frem for - som i meget konventionelt landbrug - at udlede det. Og det handler om hvordan der kan produceres sunde fødevarer, samtidig med at der levnes plads til naturen.

Andelsgaarde er en forening, som køber gårde op i hele landet og omlægger dem til bæredygtige landbrug. Foreningen ejer indtil videre tre gårde og har planer om at opkøbe mange flere.
Foreningen renoverer gårdene, omlægger jorden og stiller den til rådighed for unge økologiske jordbrugere, som vil være en del af den grønne omstilling. Medlemmerne betaler 150 kr. om måneden, bliver medejere af gårdene og får mulighed for at dyrke nye fællesskaber - hvis de vil. Kort sagt: Fremtidens bæredygtige landbrug, ejet af fællesskabet.

Går du og overvejer at blive gårdejer i fællesskab? Eller vil du bare høre mere om hvordan landbrug kan være en del af løsningen på klima- og biodiversitetskrisen, frem for at medvirke til den, så kom med Nikolaj og Zoe ud i marken. Det koster ikke noget, og tilmelding er ikke nødvendig. Bare mød op lidt i 11 på en hvilken som helst lørdag i juni, juli eller august.

Brinkholm ligger på Kulagervej 23, 4653 Karise. Læs mere om Andelsgaarde på www.andelsgaarde.dk

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.