Ukrainske børn besøgte Teestrup 4H

Fredag 3. juni 2022 kl. 08:34

Ukrainske børn besøgte Teestrup 4H
Der blev blandt andet hygget omkring bålet da ukrainske børn, deres mødre og fædre, var på besøg hos Teestrup 4H som optakt til Børn & Dyr sidst på måneden. Foto: Thor Nielsen

Ukrainske børn besøgte Teestrup 4H
Uha, tør jeg mon ea ponyen... Foto: Thor Nielsen
18 flygtningebørn, 12 mødre og to fædre fra Ukraine har netop været på besøg hos Teestrup 4H, som en optakt til Børn & Dyr der afholdes i Piberhusfolden ved Bregentved den 25. og 26. juni.

Thor Nielsen fra Børn & Dyr fortæller at det er et samarbejde mellem Børn & Dyr og Faxe Kommune, og at børnene samtidig kan komme gratis på dyrskuet senere på måneden.

I Teestrup fik børnene et indtryk af 4H, dyrene, og stemningen inden det går løs med Børn & Dyr. På et børnedyrskue bliver dyrene ikke bedømt på deres race og udseende, men der fokuseres på udstillernes kendskab til deres kæledyr, og om de ved hvordan dyret passes og plejes. Der er også fokus på, om man kan håndtere sit dyr og vise det frem på en præsentabel måde. Der er på børnedyrskuet også konkurrencer som kaninhop, hundeagility, mønstring af større dyr, hesteagility mv.

Børnene fra Ukraine vil i hele forløbet blive fulgt af tolke og på den måde blive indviet i Dyrskuets verden. Guider på pladsen er to unge drenge fra 4H og de vil tage godt imod og give de Ukrainske børn en god oplevelse.

Børn og deres dyr
Børnene fra Ukraine har måske for manges vedkommende måtte efterlade deres kæledyr i Ukraine. Det er svært at forstå og erstatte, men Børn og Dyr på Bregentved prøver på denne måde at tilføje lidt håb til børnene, lidt opmuntring og nærvær med dyr, heste, hunde, kaniner, marsvin - og ikke mindst danske børn (nye venner).

De Ukrainske børn besøger Børn & Dyr søndag den 26. juni hvor, de efter en introduktion vil blive guidet rundt på dyrskuet, spise frokost med de danske børn der udstiller og i det hele bare få en god dag med dyr, danske børn og dyrskue.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.