Kommunaldirektøren forlader Faxe Kommune

Tirsdag 31. maj 2022 kl. 13:57

Kommunaldirektøren forlader Faxe Kommune
To år blev det til som kommunaldirektør i Faxe Kommune for Carsten Riis

Faxe Kommune: Faxe Kommunes kommunaldirektør skifter job. Carsten Riis, 46 år, skifter 1. august jobbet som kommunaldirektør i Faxe Kommune ud med en stilling som administrerende direktør for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

Kommunaldirektør i Faxe Kommune Carsten Riis nåede at være på posten i små to år, men nu skal han fra 1. august stå i spidsen for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane, som hver uge befordrer mere end to millioner passagerer.

Borgmester Ole Vive ønsker Carsten Riis tillykke med den nye og spændende stilling, som venter i hovedstaden.

- Det er jo den slags beskeder, man tager imod med lige dele ærgrelse og stolthed, siger Ole Vive og tilføjer:

- Ærgrelse over at miste en dygtig, vellidt og meget kompetent kommunaldirektør efter små to år. Og stolthed over, at vores strategi i forhold til at rekruttere ledere fra allerøverste hylde bliver set og anerkendt andre steder.

- Med Carsten Riis ved roret har vi arbejdet benhårdt på yderligere at professionalisere vores arbejde med regnskab og budget i kommunen. Vi er nået rigtig langt i det arbejde, og det er jo et fokus vi fastholder. Retvisende budgetter er hele forudsætningen og grundlaget for den velfærd, kommunen yder. Her har Carsten Riis bidraget solidt, siger Ole Vive.

Carsten Riis er fortsat kommunaldirektør de næste to måneder. De kommende par uger skal bruges til at afklare den mest hensigtsmæssige arbejdsdeling og organisering af direktionens arbejde, så ansvarsfordelingen er på plads fra 1. august.

Eventuelle konstitueringer bliver besluttet på byrådsmødet den 22. juni.

Carsten Riis understreger, at han har været glad for sin tid i Faxe Kommune.

- Jeg sætter stor pris på det daglige samarbejde med byrådsmedlemmer, ledere, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere. Men nogle gange dukker der dog muligheder op, som man ikke kan sige nej til. Det er sket for mig, siger Carsten Riis og tilføjer:

- Det er ikke uden vemod, at jeg kommer til at tage afsked med Faxe Kommune. Jeg vurderer, at Faxe Kommune som organisation og ledelsesmæssigt står et godt sted nu og er godt rustet til at tage det næste skridt i udviklingen af vores kommune til gavn for borgere og virksomheder. Og det bliver altså med en ny kommunaldirektør for bordenden. Og jeg er sikker på, at det bliver rigtig godt. Jeg ønsker alt det bedste for Faxe Kommunes borgere og medarbejdere.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.