Masser af aktiviteter på havnen nu på lørdag

Tirsdag 7. juni 2022 kl. 11:50

På Havnens Dag nu på lørdag kan du prøve en tur i sejlklubbens både. Arkivfoto: Torkild Svane Kraft

Faxe Ladeplads: Det er altid hyggeligt at færdes på en havn, og nu på lørdag bliver det ekstra hyggeligt at lægge vejen forbi havnen i Faxe Ladeplads - for der er Havnens Dag med masser af aktiviteter fra kl. 10 til 16.

- Vi glæder os til at tage imod masser af nysgerrige gæster, som er klar til at prøve nogle af mange aktiviteter, som vi har på havnen. Og vi håber selvfølgelig at skabe så gode oplevelser, at mange får lyst til at vende tilbage og blive en del af foreningslivet ved vandet, siger Gert Bøyesen, fra Faxe Ladeplads Sejlklub og fra Vild med Vand-udvalget i Faxe Ladeplads.

Hvis man har lyst til en tur i en robåd, i en kajak eller har mod på at give sig i kast med stand up paddle, for at se om det kunne være en aktivitet man ville give sig i kast med, så kig forbi havnen, hvor du man møde Roklubben Viking og Faxe Bugtens Kajak Klub.

Eller vil du hellere begive dig ud på vandet med hjælp fra vinden, så er det Faxe Ladeplads Sejlklub du skal besøge. Her kan du nemlig, uanset og du er barn eller voksen, prøve hvordan det er at sejle i en af deres både - og selvfølgelig få en snak med klubbens medlemmer.

De fleste aktiviteter foregår på vandet, men en enkelt forening går også ned under overfladen, nemlig dykkerklubben. Dem kan du naturligvis også møde på Havnens Dag. Det samme gælder Strandjagtforeningen der er klar til at fortælle om deres aktiviteter.

Nyeste tiltag på havnen er en sauna, som administreres af Vinterbadeforeningen, hvis medlemmer naturligvis også er at træffe til Havnens Dag, og det kan jo være at du kan få en tur i saunaen efter en dukkert i vandet, selv om vinterbaderne nok synes at vandet er ved at være lidt for varmt...

Faxe Ladeplads Miniby vil også være tilstede på Havnens Dag, selv om de normalt holder til et par hundrede meter fra havnen.

Vandet og de mange aktiviteter der foregår i, på og under vandet, er til glæde for rigtig mange mennesker, men vandet kan også være farligt, selv om de foreninger der inviterer til Havnens Dag altid har sikkerheden i højsædet.

Det kan gå galt, men heldigvis råder Midt- og Sydsjællands Brand & Redning station Faxe over en lynhurtig redningsbåd, og veluddannede reddere, der er klar til at rykke ud dag og nat, hvis uheldet er ude - og på lørdag vil de være tilstede med redningsbåd og mandskab, så man kan se deres materiel og få en snak om sikkerhed til søs.

Havnens Dag er en del af Vild med Vand-projektet, som Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID) står bag. Projektet er støttet af Nordea-fonden og har til formål at gøre det lettere for danskerne at få del i de aktiviteter, oplevelser og muligheder, som fritidslivet på havnen og vandet kan byde på.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.