Tønden, Haslev Vinen og veteranbussen

Tirsdag 31. maj 2022 kl. 09:34

Tønden, Haslev Vinen og veteranbussen
Kom ind i Tønden og køb Haslev Vinen der denne gang støtter Veteranbussen. Fra venstre: Taus Bahl Jensen, Tønden, Jan Jakobsen, Veteranbussen og Michael Seindal, indehaver af Tønden.

Tønden, Haslev Vinen og veteranbussen
Tønden på hjørnet af Jernbanegade og Vestergade er klar med endnu En Haslev Vin - denne gang til fordel for den smukke gamle veteranbus.

Den udvalgte Haslev Vin er denne gang en Miopasso Primitivo fra Italien, nærmere betegnet fra Puglia, som er støvlehælen i Italien.
En lækker og spændende rødvin med sol, sommer og varme i flasken, masser af bløde mørke frugtnoter og behersket tanin-syre, og som er skabt til sommergrillen. Vinen kan med fordel bruges til kødfulde pastaretter, sommergrillen og milde og bløde oste.

Udgivelsen af denne vin er et samarbejde mellem Tønden og støtteforeningen Veteranbussen ud i det blå. Bussen er en Bedford årgang 1959, og rigtig mange Haslevvitter har stiftet bekendtskab med denne legendariske røde bus.

Bussen har en meget lang og spændende historie og der er udgivet en del bøger om den. Der er vist ikke noget sted i Europa den ikke har været. Nu afdøde Alex T. Jørgensen, som også har taget billedet til vinens etiket må anses for, at være bussens fader. Han har i 48 år passet og plejet bussen fra 1973 til hans død i 2021.

Den første ejer af bussen var Bråby Lilleskole ved Henrik Søstrup. To år senere købte Haslev Menigheds Fritidshjem bussen for en sum af 17.000 kr. Projektet med bussen kræver rigtig mange arbejdstimer, som udelukkende er på frivillig basis.

Under ledelse af formand Jan Ivar “Gonz” Jakobsen og hans gæve frivillige, har de i dag et stærkt team af frivillige.

Folkene bag projektet er lidt ligeglade med alder. Den ældste har rundet 83 år. Her er karetmageren, pladesmeden, autolakereren, bilmekanikeren, lastvognsmekanikeren, tapetsereren (møbelpolstrer), vvs'eren m.fl. repræsenteret - samt en enkelt skolelærer som tovholder og fundraiser.

Denne Haslev Vin er også et støtteprojekt til bussen, idet at Tønden donerer 15,00 kr. pr. solgt kasse, som går ubeskåret til bussen.
Bussen er netop nu i gang med en total renovering, men det forventes den kan køre igen i løbet af september måned, og mon ikke den kommer forbi Tønden.

Kig forbi Tønden, hvor du ganske gratis kan smage vinen og på fredag d. 3. juni, hvor der aften åbent i Haslev bliver det også muligt, at møde repræsentanter fra bussen hos Tønden.

Skulle du have spørgsmål til bussen eller ønsker at støtte den er du velkommen til, at kontakte Formand Jan Ivar Gonz Jakobsen på Tel. 60135104.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.