Klassisk musik i Fruerstuen

Søndag 5. juni 2022 kl. 07:45

Klassisk musik i Fruerstuen
Louise Yang spiller ved koncerten i Vemmetofte Kloster. PR foto

Der er klassisk musik i Fruerstuen på Vemmetofte Kloster.

Faxe: Vemmetofte Kloster holder sin forsommertradition i hævd og inviterer mandag den 6. juni, 2. pinsedag klokken 19.30, atter til klassisk musik i Fruerstuen på Vemmetofte.

Der er efterhånden kommet en tradition for, at musikkonservatoriets dygtigste pianister fra tid til anden afprøver deres kunnen på Vemmetofte Kloster op til deres eksamener.

Der er i bogstaveligste forstand ”noget på spil” for de unge musikere, og publikum har ved tilsvarende tidligere lejligheder fået store oplevelser.

Der kommer i år tre pianister. Fælles for dem er, at de studerer hos Marianna Shirinyan, som er ny professor på Musikkonservatoriet.
Det trofaste publikum har allerede hørt Silas Phillipson give store musikoplevelser i Fruerstuen, og det bliver spændende at høre ham igen.

Han er bachelor efter at have studeret hos Amalie Malling og fortsætter nu sine studier på masterniveau.

De to ”nye” pianister i Fruerstuen er Valentine Bouchaud og Louise Yang, der studerer klaver på Musikkonservatoriets bacheloruddannelse hos Marianna Shirinyan.

Til eksamenerne på konservatoriet skal pianisterne kunne spille ”alt”. Programmet denne aften er derfor i sagens natur meget varieret.

I år er der værker af Bach, Chopin, Beethoven og Debussy. De unge musikere vil introducere de spillede stykker.

Publikum får således noget for pengene, rent bortset fra den lille detalje, at der er gratis adgang.

Alle er velkomne.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.