24 timer i kirke

Tirsdag 24. maj 2022 kl. 08:27

Bæverne, de mindste spejdere i Faxe, tilbragte et helt døgn på kirkens grund her i weekenden. “24 timer i kirke” er et spejdermærke som Bæverne nu kan sy på deres uniform - hvis ellers der er plads, for selv om Bæverne er de alleryngste, så havde mange af dem allerede mange mærker på deres uniform.

Selv om mærket hedder “24 timer i kirke” er det ikke i selve kirken de skulle opholde sig hele tiden, men på kirkens grund. Avisen mødte Bæverne på kirkegården lørdag eftermiddag. Her var de i gang med at plukke blomster, som skulle bruges som dekoration ved alteret til søndagens gudstjeneste, som de naturligvis også skulle deltage i.

Blomsterne kom naturligvis ikke fra gravstederne, men fra andre steder på kirkegården, og det blev til en stor flot buket, som man bagefter gjorde klar til gudstjenesten. Men inden det var der tid til en rundtur på kirkegården, hvor Ghita Kruse blandt andet fortalte om forskellen på begravelse og bisættelse og man så et gravsted fra en nyligt afholdt bisættelse.

Lørdag formiddag blev tilbragt i sognehuset, hvor sognepræst Kirsten Ohms var på besøg. Her skrev Bæverne en salme og der blev bagt nadverbrød til søndagens gudstjeneste. Senere så man orglet og sang sammen med organist Charlotte Hjerrild Andersen.

Aftensmaden blev indtaget i sognehuset og bagefter var man igen ovre i kirken hvor præsten fortalte om dåben, og tilbage i sognehuset så man en film inden det blev sovetid, så Bæverne kunne være friske til søndagens forberedelse af gudstjenesten.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.