Så er Otto sommerklar

Fredag 20. maj 2022 kl. 09:34

Så er Otto sommerklar
Ib Jørgensen fra Park og Vej var højt til vejrs. Foto: Helle Reumert

Så er Otto sommerklar
Blomsterpigerne Jeanette og Helle sår sommerblomster mellem martsviolerne: Foto: Eddie van Lüthje
Faxe Ladeplads: Malik Mabes superskulptur ”Kalkens Historie” og hele området ”Stubben” ved stationen i Faxe Ladeplads så en anelse træt ud i foråret. Men så ringede Johnny Brandt fra Vej og Park og sagde: - Har I stadigt den olie i købte til skulpturen – så har vi en lift om to timer.

Som sagt så gjort. En kæmpe lift kom med to parkmedarbejdere uden højdeskræk og hentede tre dunke træolie og Aktivgruppens nyindkøbte oliesprøjte.

- Vi købte den, før Eddie brækkede ryggen, men nu gør den god gavn fra liften, siger Helle Reumert.

Ib Jørgensen trak det høje lod på toppen af fyrtårnet, mens Søren Petersen sørgede for olie i rigelige mængder.

Både Otto og den 63 mill. år gamle krokodille skinnede som nyslåede sølvmønter, men efter bare nogle timer blev de mere normale igen. Kunstneren, Malik Mabe sagde sidste år ved indvielsen, at gjorde man ingenting ville skulpturen måske holde en halv snes år, men med en årlig dusch olie, det dobbelte.

I betragtning af alt det arbejde, de 300 lokale har lagt i projektet, så er olie-duschen nok en rigtig god ting.

Allerede i marts gravede Anders Lund en rende rundt langs stenkanterne og en lille flok frivillige gik i gang med at bore 120 huller og sætte violplanter i dem. Lidt nervøse for, om den langvarige tørke ville tage livet af plantningen. Men de har klaret sig formidabelt.

Det samme har græs og ukrudt på hele rotunden, men sidste weekend mødte igen en lille flok op, med slåmaskiner, kantfræsere og adskillige pakker sommer blomster-frø. PÅ et par timer var den grønne jungle skåret ned til en brugbar plads for alle de besøgende.
Og besøgende var der. På de små tre timer der blev slået græs og strøet frø havde skulpturen besøg af hele otte grupper fra Haslev, Rønnede, Næstved og Holtug på Stevns. Den sidste gruppe har selv gået en motorsavsskulptur op der, så ville gerne sammenligne – og imponeres.

- I sidste uge kom en hel flok cyklister fra Rødovre til Faxe Ladeplads for at se på vores kæmpeskulptur. De blev så glade for besøget at de sørme har sendt en flot buket med et - på gensyn, siger Helle Reumert.

Og mens krokodillen, blæksprutten, den firmastede skonnert og badepigerne fik en dusch olie, kom Felix Fischer fra Berlin forbi. På cykel. Han var egentlig på vej mod København , men blev lokket af skiltet på Hovedgaden med ”Kalkens Historie”. Særligt glad blev han, da han på skiltet ved indgangen til Stubben, kunne læse historien - på tysk. Og så benyttehan lige de gode bænke til en lille frokost.

- Das muss wir wiederzählen nach hause, sagde han inden han igen steg på jernhesten og trampede videre.

Helle Reumert fortæller også, at ”Veras Verden” på Hesede Hovedgård sælger Henrik Drents tegning af skulpturen og henviser interesserede til Faxe Ladeplads.

van

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.