Stig Rossen hylder John Mogensen: Se video

Mandag 30. maj 2022 kl. 11:46

Stig Rossen hylder John Mogensen: Se video
Stig Rossen og trio hylder John Mogensen i teaterkoncerten

John Mogensen, i skikkelse af Stig Rossen, giver teaterkoncert på Tovet i Haslev.

Haslev: Når Haslev Handelsstandsforening den 3. juni klokken 19 præsenterer koncertforestillingen “Ensomhedens Gade”, er det en forestilling, hvor Stig Rossen og trio hylder John Mogensen.

Siden Stig Rossen i 2008 kontaktede Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Keld Heick og præsenterede dem for idéen om at genoplive kvartetten Four Jacks i en teaterkoncert, er det blevet til hele fire succesrige forestillinger.

I den forbindelse trådte Stig Rossen ind i rollen som John Mogensen, en af Danmarks mest folkekære sangere og samfundsrevsere, men også en kompleks kunstner, der levede et til tider hårdt, og i sidste ende alt for kort, liv.

Fascinationen af både manden og musikken inspirerede Stig Rossen til at udvikle endnu en teaterkoncert, hvor han fokuserer på John Mogensens liv og karriere i tiden efter Blue Boys og Four Jacks.

Indlevelse i sangene

Akkompagneret af en velklingende trio bestående af Tom Jensen på trommer, Kalle Magnusson på bas og med Lars Jørgensen som pianist og kapelmester præsenterer Stig Rossen nogle af John Mogensens største hits, som han synger med en sjælden indlevelse i sangene såvel som i John Mogensens karakter.

Undervejs træder Stig med jævne mellemrum ud af rollen som John og fortæller på sin egen, nærværende og varme facon små, sjove og interessante historier om John Mogensens liv.

John Mogensen var et gudsbenådet musikalsk talent. Han formåede at skildre sin samtid i tekst og musik, der har bevaret sin aktualitet og fortsat vækker begejstring hos et publikum, som spænder over flere generationer.

Bag den solide statur, vi husker ham for, gemte sig imidlertid en noget mere skrøbelig sjæl. En udtalt perfektionisme udviklede sig over årene til regulær sceneskræk, samtidig med at et heftigt alkoholforbrug satte sine spor. Alt sammen en bagside af medaljen, som Stig Rossen skildrer med både ærlighed og respekt for den folkekære sanger.
Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.