Tegninger, malerier og porcelæn

Torsdag 19. maj 2022 kl. 08:44

Lige for tiden kan man, i Karsten Hviids lille smukke galleri på Moltkesvej 61 i Haslev, se udstilling af værker af Ane-Katrine von Bülow og Gustav Heiberg Andersen, alias GuiZy. Udstillingen kan ses lørdage og søndage kl. 12 til 17 frem til og med den 5. juni.


Ane-Katrine von Bülow bor på Christiania men har atelier i Hellerup. Hun er kendt for keramiske værker, og i særdeleshed for sine smukke vaser og skåle i porcelæn. Hendes porcelænværker er utroligt smukke og er lavet ud fra helt specielle teknikker som hun blandt andet har lært i Japan. Motiverne på hendes værker fremkommer blandt andet via silketryk, der giver et helt specielt udtryk.

Ane-Katrine von Bülow er uddannet på Danmarks Desigsskole i 1980, og har undervist samme sted fra 1983 til 2007. Hun har udstillet mange steder i Danmark, men også flere steder i udlandet.

Gustav Heiberg Andersen, som går under kunstnernavnet GuiZy, er 25 år gammel og bosat i København. I Karsten Hviids galleri kan man se såvel tegninger som malerier af GuiZy. Han har studeret på Ar.Co - Centro de Arte e Comunicação i Portugal, men har også rejst rundt i Japan hvor han som backpacker har udviklet sin kunst.

På udstillingen kan man desuden se, og købe, en bog med Gustavs værker. En meget flot bog som hans far, den kendte grafiker Joel Andersen, står bag - og så kan man naturligvis også købe de udstillede værker af både Gustav og Ane-Katrine.

Karsten Hviid, der har det lille galleri på Moltkesvej, er uddannet fotograf. Han har været selvstændig mode- og reklamefotograf og har haft nogle af Danmarks absolut største virksomheder som sine kunder.

Karsten Hviid har udgivet to selvstændige bøger, og har været fotograf på yderligere 12 bøger, hvoraf et stort værk om Danmarks Kongelige Haver, nok er den mest kendte i den brede offentlighed - og så har Dronning Margrethe oven i købet skrevet forordet til denne bog.

I løbet af sensommeren og efteråret vil der komme tre nye udstillinger i galleriet.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.