50 år i Dansk Broder Orden

Tirsdag 17. maj 2022 kl. 09:45

50 år i Dansk Broder Orden
ørgen Palmkvist kan fejre 50 års jubilæum i Dansk Broder Orden. Privat foto
Frisørmester kan fejre 50 år i broder orden

Haslev: Den 18. maj kan forhenværende frisørmester Jørgen Palmkvist, Nygade 16 i Haslev, fejre dagen for 50 år i Dansk Broder Orden.

Jørgen Palmkvist blev født i 1942, i Hårlev, og familien flyttede til Haslev, november 1945, hvor han har boet det meste af sit liv og bor den dag i dag.

I 1957 kom Jørgen Palmkvist i lære hos sin far, som frisør, hvor han efter tre år fik sit svendebrev.

I 1961 flyttede han til Frederiksberg og fik arbejde som svend hos en højt anerkendt frisør, som hed Enevold Frisør i Rødovre.

Her arbejdede han i cirka tre år, for derefter at vende hjem til Haslev, for at arbejde sammen med sin far igen.

Til sidst fik Jørgen Palmkvist sin egen frisørsalon i Haslev, Jernbanegade 13, hvor han arbejdede til han gik på pension.

Jørgen Palmkvist var en dygtig frisør, der har ordnet hår på flere berømtheder og blev ovenikøbet nummer 2 ved et sjællandsmesterskab for frisører i 1967.

Jørgen Palmkvists alt overskyggende interesse, er den loge han har været medlem af i nu 50 år.

- Jeg har været utrolig glad, for min tid i Dansk Broder Orden, som har givet mig rigtig mange gode oplevelser og minder. Jeg har mødt mange brødre, som har udviklet sig til nære venskaber og kammeratskaber, udtaler han.

Jørgen Palmkvist har haft flere funktioner i logen, blandt andet mere end 25 år med udlejning af logens lokaler. Han har også været rådmand samt en lidt højere post som 2. vikarmester.

Nu rækker kræfterne ikke, til det helt store, så derfor nyder Jørgen Palmkvist bare samværet med brødrene, hver torsdag.

Den store dag bliver fejret den 19. maj som en 50 års hædersloge, sammen med brødrene i Logens bygning, Lædalen 4, i Haslev.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.