Faxe Cykelmotion har smurt kæden og pumpet dækkene

Torsdag 10. marts 2022 kl. 08:55

Faxe Cykelmotion har smurt kæden og pumpet dækkene
Faxe Cykelmotion indleder sæsonen onsdag den 16. marts. Foto: Faxe Cykelmotion

Faxe Cykelmotion har smurt kæden og pumpet dækkene
Der er ikke bjerge i Danmark, men prøv lige bakkerne omkring Villa Gallina og Svenskekløften - eller P2-bakken ved Rønnede. Her har nogle medlemmer netop forceret bakken ved Svenskekløften. Foto: Faxe Cykelmotion
Dagene bliver længere og længere. Fuglene fløjter. Det er ved at være forår - og det betyder at cykelfolket går og pudser deres cykler, pumper dækkene og sikrer sig, at alt er som det skal være - for snart er det ud på landevejene.

Sådan er det i hvert fald for dem der er medlem i Faxe Cykelmotion. De længes efter at komme op på raceren og ud og nyde naturen og samværet med de andre på holdet. Heldigvis skal de ikke vente længe. Sæsonen starter onsdag den 16. marts kl. 18.00 hvor man mødes på parkeringspladsen på Hovbygade i Faxe - den ved Fit&Sund.

Herefter fortsætter træningen fra samme sted hver eneste onsdag, og nogle gange også om søndagen, men det aftales fra gang til gang, oplyser formanden Kim Bjørn Pedersen.

Faxe Cykelmotion er en rigtig forening med bestyrelse og vedtægter - og medlemskab i DGI, men der findes flere cykel“klubber” der slet ikke er organiseret, men hvor man bare mødes og cykler sammen. Det er helt fint, synes Kim Bjørn Pedersen, for jo flere der kommer ud og får sig rørt jo bedre.

Det er faktisk også sådan at man samarbejder med hinanden. Venskabsklubber kalder man det, og her er Faxe Cykelmotion venskabsklub med Faxe Ladeplads Cykelmotion og Karise Cykelmotion. I Faxe Ladeplads cykler man tirsdage kl. 10. Der er sæsonstart den 22. marts. Her cykler man i et stille og roligt tempo.

Konkurrence
I Faxe Cykelmotion har man en konkurrence der går ud på hvem der cykler flest kilometer i løbet af sæsonen. Hver gang man er ude at cykle skal man registrere turen på Strava, og når sædonen er slut, vinder den der har cyklet længst en stor flot købmandskurv sponseret af Rema 1000 i Rønnede.

Læse mere på faxecykelmotion.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.