En æra slutter og en ny kan begynde

Mandag 27. december 2021 kl. 07:45

En æra slutter og en ny kan begynde
John Christensen stopper som skoleleder hos AOF Østsjælland pr. 31. december. 51-årige Charlotte Roest overtager. Hun har i december været i praktik hos John Christensen. Foto: Peer Rasmussen

SN-Manchet: AOF Østsjællands skoleleder, John Christensen, går på pension og Charlotte Roest overtager roret.

Haslev/Østsjælland: Det er lidt af en æra, der slutter den 31. december, når AOF´s skoleleder John Christensen efter 29 års ansættelse stopper for at hellige sig pensionisttilværelsen.

SN-Brød: John Christensen blev ansat hos AOF Haslev, som det hed dengang, i december 1992.

– På daværende tidspunkt var AOF Haslev en ret lille afdeling med et ikke så stort et program. Vi havde hold som knipling og noget for børn, som senere blev “Aktiv Fritid”. Jeg overtog en lille pengekasse og ingen bankkonto, så det var forholdsvis primitivt, fortæller han.

– Fra da og frem til nu er AOF stille og roligt vokset med mange forskellige aktiviteter. Hele vejen igennem årene har vi prøvet at tilpasse os, hvad der var interesse for i befolkningen, beretter John Christensen.

Udvidelser

Gennem årene er det, der i december 1992 hed AOF Haslev vokset til det, som i dag hedder AOF Østsjælland, hvilket især skyldes John Christensens arbejdsomhed og ihærdighed.

For omkring 15 år siden kom AOF Rønnede med ind under afdelingen i Haslev, så man kom til at dække Faxe Kommune.

– Senere kom Stevns Kommune med og for fem år siden kom Vordingborg Kommune med. Det blev et stort område med cirka 100.000 mennesker. AOF Østsjælland dækker 47.000 husstande, oplyser John Christensen.

- For mig har hele omdrejningspunktet været, at jeg godt kunne lide at sætte ting i gang. Det har altid glædet mig, når folk eksempelvis er kommet til foredrag eller har deltaget i et kursus, tilføjer han.

– Jeg har haft meget frihed i jobbet. Fra jeg har fået en idé til den er blevet effektueret i form af et hold, har der ikke været så langt, udover det som lovgivningen kræver og med bestyrelsen i ryggen. Arbejdet som skoleleder har været en stor glæde for mig gennem alle årene, siger John Christensen med glæde og varme i stemmen.

Ingen plan

Når John Christensen per 1. januar 2022 overgår til titlen som pensionist, har han ikke nogen plan om, hvad der skal ske.

– Det er vigtigt for mig at fortælle, at når jeg stopper, er det ikke fordi jeg er træt af jobbet som skoleleder for AOF Østsjælland. Jeg bliver 68 til sommer og livet har nogle faser. Nu er fasen med arbejdslivet slut. Det er en proces, der har været i gang et par år, og jeg er helt afklaret med det. Faktisk er jeg glad for at slippe for det store ansvar det er at være skoleleder for så stor en organisation, slår han fast.

– Jeg har masser af interesser og jeg har min familie. Vi har hus i Haslev, og vi har et hus på en lille ø i Grækenland, som hedder Leos, hvor vi nok kommer til at tilbringe noget mere tid. Der skal nok komme noget til mig, som jeg har lyst til at lave, siger John Christensen.

Ildsjælen fra Tappernøje

Ny skoleleder for AOF Østsjælland bliver den 51-årige Charlotte Roest, som af mange er kendt som “Ildsjælen fra Tappernøje”, hvor hun bor med sin mand og to børn. Familiens ældste barn er flyttet hjemmefra.

Charlotte Roest elsker, når der sker noget rundt om hende og har blandt andet inddraget sig en masse i Tappernøje i form af blandt andet byfornyelsesprojekter og byfester.

– Min mand og jeg har haft en bagerforretning sammen, og jeg er uddannet konditor. På grund af en arbejdsskade, var jeg nødt til at omskole mig. Her i sommer blev jeg færdig med en uddannelse som administrationsbachelor, og det har givet mig en masse muligheder, fortæller hun.

– Da jeg så jobbet som skoleleder hos AOF Østsjælland, syntes jeg det lød enormt spændende. Jeg glæder mig meget til jobbet og jeg er meget stolt over at have fået det. Jeg går også ind i arbejdet med en stor ærefrygt, for det er et par store sko, jeg skal fylde ud, når John Christensen stopper, siger hun med entusiasme i stemmen.
SN-Brød: Charlotte Roest har siden begyndelsen af december været i praktik hos John Christensen.

Charlotte Roest sidder i øvrigt også i Næstved Byråd for Socialdemokratiet, hvor hun blandt andet er formand for Beskæftigelses- og Rekrutteringsudvalget.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.