Vindruerne vandt afstemning

Torsdag 18. november 2021 kl. 15:29

De tilforordnede på afstemingssted Hylleholt havde lavet en lille afstemning for børnene ved kommunal- og regionsrådsvalget.

Børnene kunne stemme på frugter ved valget.

Faxe: Ved kommunalvalget den 17. november havde de tilforordnede på afstemningssted Hylleholt lavet en hyggelig lille afstemning for børnene.

– Baggrunden for vores lille afstemning var, at vi skulle forsøge at aflede børn, så de undlod at gå med deres forældre ind i stemmeboksen. Så det skulle på den ene side være tiltrækkende for børnene at lave, og på den anden side, skulle det ikke være noget, der tog for lang tid for barnet, så vi i stedet skabte kø ved udgangen. Det kunne være risikoen, hvis vi satte et tegnebord eller lignende op, fortæller Anne Svendsen, der er jurist i Stab for Organisation & HR i Faxe Kommune.

– Vi erfarede på valgdagen, at der var rigtig mange børn og forældre, som syntes, det var en sjov idé. Det gav en god snak om, at forældrene skulle ind og sætte kryds ved nogle personer, der gerne vil i byrådet, og børnene kunne sætte et kryds ved en frugt, tilføjer hun.

Super god idé

En af de forældre, som lagde mærke til denne lille hyggelige afstemning for børnene, var Christina Vornøe, som via e-mail henvendte sig til Haslev-Faxe Posten for at høre, om vi ville skrive lidt om det.

– Afstemningen for børnene var en super god idé og en rigtig god måde at inddrage næste generation på. Samt, ikke mindst, en måde for børnene at se hvordan valget foregår. Det var desuden noget, der efterfølgende blev talt om hjemme. Ikke blot hvad de oplevede, men en oplagt mulighed for os som voksne at drøfte politik, samt kommunal- og regionsrådsvalg, med vores børn, fortæller Christina Vornøe.

– Vores to børn på seks og 10 år fulgte valget tæt og var meget interesserede i at tale mere om det dagen efter valget. Især var de interesserede i at finde ud af, hvem der blev borgmester, men lige så var de interesseret i at finde ud af, hvad der “vandt” ved børnenes afstemning, hvor de kunne sætte X på en stemmeseddel ud for den frugt, de bedst kan lide. “Jeg håber det bliver banan”, sagde den yngste til mig, uddyber hun.

Resultatet af afstemningen blev, at vindruerne vandt.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.