Få hentet storskrald hjemme hos dig selv

Torsdag 25. november 2021 kl. 11:33

Få hentet storskrald hjemme hos dig selv
Nu kan du få hentet storskrald hjemme hos dig selv, oplyser Marianne Almindsø Andersen, direktør i Faxe Forsyning
Hele kommunen: Få hentet storskrald hjemme på din adressen efter nytår. Som noget nyt kan alle borgere i Faxe Kommune få hentet storskrald efter nytår.


Brugsgenstande holder desværre sjældent for evigt - en fjeder går i madrassen, stolen mister et ben, og fjernsynet stopper med at virke. Indtil nu har borgere i Faxe Kommune skulle aflevere genstande som disse på genbrugspladsen, men efter nytår er det ikke længere den eneste mulighed borgerne har. Fra 1. januar 2022 kan alle borgere i kommunen få hentet storskrald hjemme på adressen.

– Vi ser frem til at kunne tilbyde vores kunder afhentning af storskrald. Forhåbentligt vil det hjælpe dem, der ikke selv kan køre på genbrugspladsen, med at komme af med stort affald, siger Marianne Almindsø Andersen, adm. direktør for Faxe Forsyning.

Bestil afhentning
Ligger du inde med en større brugsgenstand, som du vil have hentet af Faxe Forsynings storskraldsbil, skal du bestille en afhentning på forsyningens hjemmeside.

Du kan bestille en afhentning fra 1. december 2021 under mit ’Mit Affald’ på www.faxeforsyning.dk.

Hvad er storskrald? Storskrald er større kasserede brugsgenstande fra husholdningen, som fx pap, cykler, tøj, møbler, stort elektronik og hårde hvidevarer. Det er også muligt at aflevere genstande til direkte genbrug, som fx møbler og bøger.

– Det er ikke alt, der kan afleveres til storskrald. Ting som byggeaffald, jord og haveaffald kan ikke afleveres til storskrald. Det skal på genbrugspladsen, fortæller Marianne Almindsø Andersen.
Man kan læse mere om, hvad der kan afleveres til storskrald, og hvad der skal afleveres på genbrugspladsen på Faxe Forsynings hjemmeside.

Vi skal sortere mere
Sidste år vedtog et flertal i Folketinget, at man i alle landets kommuner skal sortere i de samme 10 typer affald: madaffald, restaffald, metal, plast, glas, pap, papir, farligt affald, tekstiler samt mad- og drikkekartoner.

I Faxe Kommune er det blevet besluttet at indføre de ekstra affaldstyper over to trin. I første trin implementerer kommunen en storskraldsordning samt indsamling af farligt affald.

– I Faxe Kommune er vi allerede godt på vej mod målet. I 2017 blev 30% af det indsamlede husholdningsaffald genanvendt, og i 2021 er det steget til 51%. Det er virkelig godt gået, slutter Marianne Almindsø Andersen.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.