Ramper eller østlig omfartsvej, mere fakta

Søndag 14. november 2021 kl. 09:55

Ramper eller østlig omfartsvej, mere fakta
Indlæg af:
Svend-Aage Kroman
Gildringeparken 49
4690 Haslev


Selv hvis de nordvendte ramper blev eneste alternativ for at kunne køre til København, bliver vejen længere end de ca. 4,2 km, og den bliver ikke uden rundkørsler der skal passeres!

Alene af den grund, at hvis de nordvendte ramper bliver til en realitet, så er broen over motorvejen for smal til venstresvingsbaner, som vil betyde, at der skal etableres en rundkørsel på hver side af broen til venstresvingende trafik. Den ene af disse vil have sin naturlige placering hvor Ny Ulsevej udmunder i rute 151 Vordingborgvej, da der ikke skal forventes 2 rundkørsler på den østlige side af motorvejen.

Klimaplanen fordrer, at vi som kommune gør alt for at reducere CO2 udslip. Med en længere vej mod København vil vi generere et merudslip af CO2 på ca. 54 tons CO2 pr. år, beregnet på de 4,2 km. Vi vil altså ikke levere på det område, tværtimod.
I tillæg hertil vil fragtomkostninger til og fra Haslev stige med indførsel af Road Pricing for lastbiler.

Desuden vil Bråbyvej blive fastholdt i at være en såkaldt trafikvej med 4370 biler/døgn (2019), og en fremtid med et + på mere end 500 biler/døgn fra boligudviklingen ud mod Bråby og Troelstrupvej.

Fakta er også, at eneste mulige korridor til en østlig omfartsvej går igennem det ønskede område. Bliver muligheden for at kunne anlægge en omfartsvej herigennem nu fjernet, så vil det forhindre en fremtidig effektiv løsningen af infrastrukturen i og omkring Haslev, som én gang for alle får byen til at hænge sammen.

Det er derfor ikke et spørgsmål om enten eller, men om både ramper og østlig omfartsvej.© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.