Nu er der juletorv på Gisselfeld

Mandag 15. november 2021 kl. 14:57

Nu er der juletorv på Gisselfeld
Smukt er der, når Gisselfeld inviterer til juletorv

Det populære juletorv på Gisselfeld Kloster åbner her i weekenden med Alfedronningen Titania som tema for det julepyntede slot.


Danmarks hyggeligste juletorv – som juletorvet på Gisselfeld Kloster bliver kaldt – er tilbage igen efter at man sidste år måtte springe over pga. Coronaudfordringerne. Det er 22. år at juletorvet afvikles i de fantastisk smukke omgivelser i og omkring Gisselfeld Kloster.

Juletorvet afholdes den 19. til 21. november og den 26. til 28. november. De to fredage er der åbent fra kl. 15 til 20, lørdage og søndage kl. 10 til 16. Indgangene lukker en time før.

Alfedronningen Titania
De senest års store succes med at gøre det indendørs julepyntede slot åbent for alle gæster gentages i år. Denne gang er det Stig Lauritsen og Greg Kobett fra Paradehuset der står for scenografien.

Renæssancen er kendt for sine dybe farver, perler, ædelsten og kostbare stoffer, hvor naturens forunderlige verden spiller en væsentlig rolle og hvor Gisselfeld var befolket af riddere og jomfruer samt alfer og feer.

Eventyrfortællingen ”The Fairy Queen” – en opera af Henry Purcell er med til at sætte stemningen for dette års juleudstilling på Gisselfeld Kloster. Inde bag slottets massive egetræsdør er der kælet for detaljerne. Sanserne pirres fra det øjeblik man træder ind i de smukke sale hvor blomsterdekorationer med roser, liljer og orkidéer samt pragtfulde kranse er med til at forstærke alfedronningens magiske verden.

Store juletræer fra skoven med broderet pynt, sirlige glaskugler og friskeblomster giver en hyggelig julestemning på slottet. Selve ruten rundt på slottet slutter i Slotskøkkenet med smagsprøver på nybagte småkager. Stemningsfyldt bliver det uden tvivl.

Slotsparken, Peder Oxe hallen, Orangeri Paradehuset, Herskabsstaldene og gårdene ved slottet danner de smukkeste rammer og vil traditionen tro være stilfuldt pyntet. En af de helt store oplevelser ved juletorvet på Gisselfeld er, at det hele foregår lige omkring, eller i slottet og de fantastisk smukke omgivelser i parken.

Foruden de over 100 stande som sælger kvalitetsprodukter af enhver slags, er der også ponyridning, salg af juletræer og pyntegrønt, flere steder hvor man kan nyde julens gode sager af spise og drikke og meget mere - igen i år har julemanden lovet at holde fri fra sit værksted for at hygge om børn og andre han kan glæde i Julemandens Hule under slottet.

De mange stadeholdere og Gisselfelds mange hjælpere har virkelig lagt kræfter i, at juletorvets gæster igen skal have de store og smukke oplevelser som de plejer at få når de besøger stedet i november, og glæder sig til at byde velkommen til det hyggeligste juletorv.

Bemærk at der skal fremvises Covid19 pas ved indgangen.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.