Mindekoncert for Emory Lou Thomsen

Torsdag 18. november 2021 kl. 10:33

Mindekoncert for Emory Lou Thomsen
Monica Jacobsen og Emory Thomsen

Faxe Ladeplads: Torsdag den 25. november er der mindekoncert for Emory Thomsen i Huset40 i Faxe Ladeplads.


Emory Thomsen blev født i Georgia i 1920. Hendes oldefar var hvid plantageejer og Klan-leder. Hendes bedstemor var indianer. Hendes far var så lys i huden, at folk troede, han var hvid. Og hendes mor var mørk som kaffe. Selv var hun et af seks mælkechokoladebrune børn med fregner og mandelformede indianerøjne, der skulle vokse op i den tids raceopdelte Amerika.

Næsten et helt århundrede senere fortæller hun sin fantastiske historie til naboens datter Meghan D. Jacobsen, som skriver bogen om Emorys liv ”Alle regnbuens farver” - om at være fremmed. Og om hvordan det gik til, at hun som 80-årig fejrede fødselsdag i en lille sjællandsk flække, omgivet af familie og venner i alle regnbuens farver.

Den anden nobopige Monica har sat musik til Emorys fantastiske digte. Det kan man høre i Huset40.

– Vi har i Huset i Faxe Ladeplads i over et år haft planlagt en aften med Emory og Monica. Desværre døde Emory før vi kunne afholde arrangementet. Hun blev næsten 101 år gammel. Heldigvis har vi rigtig mange gode minder med hende, så aftenen kan blive en dejlig mindeaften for Emory. Det er ikke for sent at lære Emory at kende, fortæller Karsten Mathiasen.

Hør Monica Jacobsen på klaver og sang og og Søren Tarding Rasmussen og Peter Klitgård på guitar torsdag den 25. november kl. 20.00 på Hovedgaden 40 i Faxe Ladeplads. Dørene åbnes kl. 19.15. Det koster en flad 50’er at deltage.

Koncerten er sponseret af Faxe kommune og Cirkus Bella Donna. Billetter ved indgangen, eller bestilling på tlf: 2337 0695 mandag - torsdag mellem kl. 16-18.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.