Underskriftindsamlinger gælder ikke i Faxe Kommune

Fredag 12. november 2021 kl. 08:48

Underskriftindsamlinger gælder ikke i Faxe Kommune
Indlæg af:
Jens Dandanell
Gisselfeldvej 1A
4690 HaslevDen 10.11.2021 var der TV-debat på TV2øst, mellem Borgmester Ole Vive og Socialdemokratiets borgmesterkandidat Camilla Meyer

I denne debat hørte vi Ole Vive udtale sig om underskriftindsamlingen imod den østlige omfartsvej ved Haslev:

citat:

"Nu er det jo mere end en omfartsvej, Det er rent faktisk et byudviklingsprojekt...... men det de skrev under på, det var ikke formuleret som for og imod en omfartsvej. Det bliver jeg altså nødt til at sige. Det var formuleret går du ind for ramper og vil du passe på naturen. Det kunne jeg også have skrevet under på... Nogle gange skal man turde at miste fodfæstet lidt og det har vi gjort i denne situation og de har været gode til at få mange over på deres side..."

Når en borgmester udtaler sig om, at borgere ikke ved hvad de skriver under på, må vi som borgere undres os over, at det overhovedet kan komme over borgmesterens mund
Overskriften til underskriftindsamlingen lyder som følger:

Haslev: Underskriftindsamling for at stoppe omfartsvej øst om Haslev. Prioritering af natur, Nordvendte ramper, økonomi og borgere

Det fremgår klart at underskriftindsamlingen handler om at stoppe omfartsvejen øst om Haslev og prioritere natur, nordvendte ramper, økonomi og borgere.

Så borgmesterens udtalelse kan ikke være mere forkert og usand.
(man kan undre sig over at borgmesteren så ikke har skrevet under, hvis han virkelig mener det han siger)

Samtidig skal det også understreges, at borgmester Ole Vive flere gange er blevet inviteret af lodsejere til at komme ud og se hvad han stemmer for at ødelægge og har taget imod invitationen, men valgt ikke at møde op.

At modtage over 3300 private underskrifter og 102 underskrifter fra virksomheder imod omfartsvejen, for derefter at lægge dem i skuffen, er uden tvivl et direkte angreb på demokratiet og direkte et angreb på de borgere, som i deres demokratiske ret har protesteret imod omfartsvejen.

Det er et faktum, at underskriftsindsamlingen mod den østlige omfartsvej ikke er blevet præsenteret for det øvrige byråd og debatten omkring underskriftindsamlingen er udeblevet.
Hvor er vi henne Ole Vive. Du lever i et demokrati eller gør du?

Det leder samtidig spørgsmålet hen på håndværkerhøjskolen, der i sin tid (og i Ole Vives borgmesterperiode) indsamlede 3261 borgeres underskrifter imod boliger på og omkring håndværkerhøjskolen i Haslev.

Ved det udmærkede debatarrangement hos "vision Haslev" på idrætsefterskolen i Haslev tirsdag den 9.11.2021, kom det da også frem, at de indsamlede underskrifter omkring Håndværkerhøjskolen ikke var årsag til at flertallet i byrådet lagde ideen ned, denne udtalelse fra Dansk Folkeparti.

Igen må det desværre konkluderes, at vores Borgmester og hans støtter fra DF på ingen måde tager sine borgere seriøst og alene lytter til egne politiske ideer for Faxe Kommune.

Af Borgmester Ole Vives udtalelse kan det nu konstateres, at det ikke er en omfartsvej øst om Haslev, der er bevæggrunden, men et decideret byudviklingsprojekt.

Det vil sige: Ole Vive og DF ønsker at udvide Haslev mod øst, hvilket er søgt.

Først vedtages i etableringen af en omfartsvej ved at forlænge eksisterende Gisselfeldvej mod Køgevej. I vinteren 2021 ændres dette, over natten, til at omfartsvejen rykkes mod øst med ekspropriering af 4 lodsejere og destruering af EU beskyttet natur til følge

Der er ikke proportionalitet i at ekspropriere 4 lodsejere for at sikre by udvidelse ud i et område, som er EU beskyttet. Ud fra dette kan det kun konkluderes, at de politikere der går ind for dette på ingen måde udøver et forsigtighedsprincip, men alene tænker på egne politiske ideer og ikke borgernes ve og vel

Kære alle borgere
Sluttelig vil vi på borgergruppens vegne takke jer for alle de gode underskrifter imod omfartsvejen øst om Haslev og for prioritering for naturen, økonomien og borgere.© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.