Sundhedsplatformen - Tålmodigheden er brugt op.

Fredag 12. november 2021 kl. 08:38

Sundhedsplatformen - Tålmodigheden er brugt op.
Indlæg af:
Allan Tirsgaard,
Røn Alle’ 2-4, Haslev – Kandidat til RV21 + KV21
Det Konservative Folkeparti


I Region Sjælland er der stadig stor debat om ’Sundhedsplatformen’. Jeg er tilhænger af at vi dropper det i Region Sjælland, og i stedet går på det kendte patientsystem som 3 regioner allerede benytter (EPJ).

Hvorfor skrotte systemet:
- Der skal forsat investeres massivt i sundhedsplatformen for at gøre det brugervenligt - budgettet er ukendt og det endelige behov er uklart.

- Udvikling skal primært foretages i USA, da sundhedsplatformen er derfra. Der er ingen udviklere, ud over dem hos Epic i USA der kender dette sprog og der giver os ikke muligheden for selv at ændre, rette og forbedre på systemet

- Rigtig mange som i dag bruger systemet tilkendegiver det er meget langsommeligt

Danmark bør kun have et system - og der findes jo et system, hvor børnesygdommene er fundet.

Driften af Sundhedsplatformen koster 600-800 millioner om året, hvorimod driften af deres system i Region Midtjylland til sammenligning koster 74 millioner årligt.

Region Syddanmark har for nylig købt MidtEPJ for 257 millioner, som dækker både køb og implementering, så man skal ikke have gået mange år i skole for at kunne se, at der vil være særdeles god økonomi i at droppe Sundhedsplatformen
Det virker som en enkel beslutning - men et flertal i Region Sjælland vil se tiden an, om det virkeligt ikke kan lykkes at få Sundhedsplatformen til at virke - ….

Jeg synes vi skal imødekomme brugerne, gå over på EPJ, spare penge i IT budgettet - og bruge dem på det som tæller - det vil sige På pleje, På de syge, På medarbejderne, På forebyggelse, På at tiltrække personale.© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.