Faxes børn og unge skal have hjælp. Nu.

Torsdag 11. november 2021 kl. 11:54

Faxes børn og unge skal have hjælp. Nu.
Indlæg af:
Anne Fiil Winther
Nymarksvej 4
4683 Rønnede
Opstiller for Radikale Venstre til KV21


Alt for mange børn og unge mistrives. Mobning, ensomhed, misbrug, angst, you name it. Ifølge Socialstyrelsens vidensportal er fx angst blandt de mest almindelige psykiske vanskeligheder hos børn og unge. Det anslås, at hyppigheden blandt børn i alderen 6-12 år er 12,3 % og 11 % for unge i alderen 13-18 år. Det er ALT for højt!
Selv om der er indført gratis psykologhjælp til børn og unge, er problemerne stigende, og antallet af børn og unge som indlægges i psykiatrien er eksplosivt stigende. Nyeste tal viser, at der er mindst 12 ugers ventetid på en konsultation hos en psykolog. Det må og skal vi gøre noget ved.

Der skal være én indgang til hurtig hjælp, når behovet opstår. Man skal ikke vente i flere måneder på at få en tid hos en psykolog.

Derfor vil jeg i et byråd arbejde for at få et headspace til kommunen. headspace er et forrygende initiativ, som hver eneste dag hjælper børn og unge med brug for nogen at tale med. Man kan komme uden forudgående aftale, være anonym, og så er det tilmed gratis - og på den unges præmisser. Nu tænker du sikkert, ja ja, det er fint. Men hvad koster det? Faktisk koster det ikke alverden - næ, det koster 750.000 kroner årligt og et årsværk til en medarbejder.

Resten er finansieret af statslige tilskud og tilskud fra private fonde og virksomheder. Billigt? Ja, det synes jeg faktisk, det er. Specielt hvis man laver et tankeeksperiment, der lyder noget a la: Ung bliver forladt af kæresten. Ung dulmer sorgerne i hash og alkohol. Ung bliver smidt ud af ungdomsuddannelse. Ung… Ja, you get the point… Det er dyrere at lade være. Både for den enkelte og for kommunen.

Faxe Byråd har brug for nye kræfter og idéer - og det kan jeg tilbyde. Stem personligt på Anne Fiil Winther, Liste B. En stemme for vores børn og unge i Faxe kommune.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.