Japansk film om Karise - og film om Haslev

Torsdag 18. november 2021 kl. 11:09

Japansk film om Karise - og film om Haslev
Nu er japansk ikke redaktionens stærke side, men der står sikkert at indholdet er en film om Karise Andelsmejeri. Foto: Faxe Kommunes Arkiver

Kommunens arkiver: Så er der fyraftensfilm - denne gang om det kommunale Haslev og Karise Andelsmejeri på japansk! Se filmene torsdag den 25. november på Haslev Bibliotek.


Første film på programmet er noget så specielt som et japansk filmholds portræt af Karise Andelsmejeri fra 1967. Mejeribestyreren fik i sin tid en kopi af filmen, og for et par år siden blev den indleveret til arkivet, hvor den nu er digitaliseret. Filmen er dog uden lyd, så man behøver ikke kunne forstå japansk. Mejerifilmen varer 20 minutter.

Derefter viser vi en film om Haslev kommune, produceret af seminariet i anledning af byens 125 års jubilæum i 1995. Filmen præsenterer kommunens mange ansvarsområder fra plejehjem og daginstitutioner til jobbutik, genbrugsplads og svømmehal.

Sidste film er et klip fra Haslev Kabel TV’s besøg på Førslev Købmandsgård i 1995, med gammeldags købmandshandel og folkemusik.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.