Opgradering med vildskab

Onsdag 10. november 2021 kl. 11:45

Mange mennesker kiggede forbi for at se og høre hvad der foregår i Strandparken - og få en pølse og sodavand. Her fortæller René Tuekær, formand for kommunens Plan- og kulturudvalg. Foto: Torkild Svane Kraft

Faxe Ladeplads: Et godt stykke ude ad Strandvejen, lige ved siden af Faxehus Efterskole, ligger Strandparken. En kommunal park der efterhånden var groet godt til - så godt at det kunne være svært at færdes i området.


Området tilhørte i tidernes morgen C. H. Sørensens haveanlæg, men med tiden er området groet til, ligesom det er blevet meget sumpet - og det ærgrede René Tuekær, der er formand for Plan- og kulturudvalget i Faxe Kommune. Han syntes området trængte til en opgradering, men med bevarelse af “vildskab” - altså med gode forhold for naturen og dyrelivet.

Han fik byrådet med på ideen og der blev afsat 250.000 kr. til at gøre Strandparken pænere og mere fremkommelig. Ikke et vildt stort beløb, men man kan altså godt gøre noget for små penge.

Og hvad man har gjort, og gør i nærmeste fremtid, kunne man se og høre om i tirsdags. Her var medarbejdere fra kommunen, med ingeniør i Center for Plan og Miljø, Marie Nobis Israelsen i spidsen, til stede hele eftermiddagen.

Der blev budt på pølser og brød tilberedt over bål i den store shelter der er på området - og samtidig kunne man se gamle billeder fra området og planer for det man er i gang med i Strandparken.

Ved indgangen fra parkeringspladsen er der lavet en stor indgangsportal, stierne rundt i Strandparken er blevet mere fremkommelige, og nede ved stranden er der opsat bænke, så man kan nyde den smukke udsigt. Bænke er måske ikke det rette ord, for der er tale om store firkantede egestammer.

Mod syd er Strandparken afgrænset af Krusebækken, som her i løbet af vinteren får følgeskab af et ny lille bæk. Fra Strandvejen går der en regnvandsledning under Strandparken. Den graves op og der anlægges i stedet en bæk som vil sno sig gennem området for at støde til Krusebækken tæt på udløbet i Faxe Bugt.

– Når vi laver en lille bæk i stedet for det lukkede regnvandsrør, forventer vi at vandet i Strandparken vil søge mod den nye bæk, og dermed være med til at stierne bliver tørrere at gå på, fortæller Marie Nobis Israelsen - for et af problemerne i Strandparken har været meget våde stier.

– Jeg håber at denne naturvenlige opgradering af Strandparken falder i god smag for brugerne af området - og måske får endnu flere til at benytte Strandparken, sagde René Tuekær.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.