Landbrugsproduktion truer ikke drikkevandet

Onsdag 10. november 2021 kl. 10:56

Landbrugsproduktion truer ikke drikkevandet
Indlæg af:
Peter Kiær,
formand for Bæredygtigt Landbrug,
Storgårdsvej 1,
4690 Haslev


Thomas Spange Olsen taler enten mod bedre vidende eller er uoplyst om de reelle fakta, når han i Haslev-Faxe Posten nævner landbrugets pesticider i relation til trusler mod vores drikkevand.

Ingen af landbrugets nuværende planteværnsmidler er til fare for drikkevandet. Var de det, ville de slet ikke være blevet godkendt af Miljøstyrelsen, der udgør et af verdens strengeste kontrolsystemer.

Der er ikke sløjfet én eneste drikkevandsboring de seneste 20 år som
følge af det moderne landbrugs pesticider. De stoffer, der bliver fundet bittesmå rester af i drikkevandet – stoffer der altså intet har med nutidig landbrugsdrift at gøre – udgør i øvrigt ingen sundhedsmæssig påvirkning for alle os, som drikker vand fra hanen.

Vi landmænd bruger naturligvis kun hjælpemidler, der er både godkendte og ufarlige. Det er derfor, at det er ude på landet – hvor 90 procent af markerne dyrkes konventionelt og bæredygtigt – at vi finder det rene drikkevand her i Danmark.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.